Casado convoca els dirigents territorials sense suports i amb l'horitzó d'un congrés extraordinari

El president del PP ha cedit i convocarà dimarts vinent la junta directiva per a posar en marxa el XX Congrés, que tindrà caràcter extraordinari

El president del Partit Popular, Pablo Casado, al centre juntament amb l'alcalde de Madrid i el secretari general del PP després de la presentació de la convenció nacional de la formació
El president del Partit Popular, Pablo Casado, al centre juntament amb l'alcalde de Madrid i el secretari general del PP després de la presentació de la convenció nacional de la formació / Chema Moya (Efe)

El president del PP, Pablo Casado, ha convocat aquest dimecres els presidents i presidentes autonòmics del partit per a mirar de tancar la crisi per l’enfrontament obert amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. La cita arriba entre rumors de la seua renúncia a continuar liderant el partit davant la manca explícita de suports i enmig d’una onada de dimissions. Una de les més destacades, la del seu número 2, Teodoro García Egea, es va produir ahir dimarts a la vesprada.

Casado ha cedit a les pressions dels pesos pesants del partit, que demanaven la celebració d’un congrés extraordinari del qual eixirà un nou lideratge que pose punt final a la crisi. Amb tot, són molts els rumors que podria dimitir aquest mateix dimecres. Si Casado dimiteix, una gestora assumiria la direcció del PP fins a un congrés extraordinari.

Fonts del partit no han confirmat si el mateix Casado accedirà a presentar-se al congrés per a ser reelegit o si, per contra, dimitirà del seu càrrec en les pròximes hores. El líder popular ha quedat pràcticament sense suports i fins i tot alguns dels seus companys de partit el donen per amortitzat.

També et pot interessar

stats