Casado s'acomiada en el ple del Congrés i Sánchez es compromet a no avançar les eleccions

El president nacional del PP ix de l’hemicicle entre els aplaudiments del seu grup parlamentari

Casado rep els aplaudiments del seu grup parlamentari instants abans d'abandonar el Congrés
Casado rep els aplaudiments del seu grup parlamentari instants abans d'abandonar el Congrés / Chema Moya (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de febrer 2022 - 09:24 Actualitzat: 23 de febrer 2022 - 11:36

El president del PP, Pablo Casado, ha abandonat el ple del Congrés dels Diputats aquest dimecres després de rebre un aplaudiment del seu grup parlamentari i defensar en la seua pregunta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la política és la "defensa dels valors, el respecte als adversaris i l'entrega als espanyols".

El president de l’executiu central ha desitjat a Casado "el millor en l'àmbit personal" des de la diferència i la discrepància que els ha enfrontat en les sessions de control.

Entenc la política des del respecte als adversaris i el lliurament als companys Pablo Casado

"Entenc la política des de la defensa dels més nobles principis i valors, des del respecte als adversaris i l'entrega als companys", defensava Pablo Casado des de la tribuna.

Aquests principis permeten la classe política, "servir a Espanya i la causa de la llibertat", dos propòsits que, des del punt de vista del líder de l'oposició permeten avançar cap "al futur que mereixen els nostres fills" i que convidava a Sánchez a "construir junts".

La presència del líder de l’oposició en el ple ha estat en dubte fins a última hora. Després d’una setmana de tensions en el si del partit pel pols de poder amb la presidenta regional madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i de quedar-se pràcticament sense suport en les últimes hores, quan ha dimitit bona part del seu equip més pròxim i quan nombrosos líders del partit, entre ells els valencians, li han demanat un congrés extraordinari per a escollir el nou líder nacional, es qüestionava que Pablo Casado acudira al Congrés.

No obstant això, a primera hora del matí, fonts del seu entorn confirmaven que el líder de l’oposició estaria a l’hemicicle. Argumentaven la seua "obligació, com a cap de l'oposició, i respecte a la seu de la sobirania nacional" era assistir-hi. Les mateixes fonts destacaven que el representant dels populars està "a l'altura de les circumstàncies, encara que el context siga difícil".

La visita fugaç de Casado al Congrés té lloc només unes hores abans que es reunisca amb els barons del partit, convocats al comité autonòmic a les huit de la vesprada. Està previst que negocie amb ell les condicions del congrés extraordinari que es convocarà dimarts que ve en la Junta Directiva Nacional del partit.

Gamarra manifesta un "gran respecte" cap a Casado

Després d’anar-se’n Casado, en la bancada dels populars s'han quedat Cuca Gamarra, portaveu del PP en el Congrés, i Guillermo Mariscal, secretari general del grup parlamentari. Mariscal demanava la dimissió de Teodoro García Egea aquest dimarts, a través d’un document signat amb més companys del grup parlamentari.

Encara que en cap moment s’ha confirmat que el president nacional haja presentat ja la dimissió, Gamarra ha expressat en nom del grup el "gran respecte i agraïment al president Pablo Casado".

Qui no s’ha deixat veure aquest dimecres pel Congrés ha sigut Teodoro García Egea, que ahir dimití com a secretari general del PP.

Sánchez descarta l'avançament electoral

D'altra banda, i després de la intervenció del líder de l’oposició en el ple, a tall de comiat i abans d'abandonar l'hemicicle, Sánchez ha dit que "aquest és un Govern amb sentit d'Estat" i no farà un avançament electoral, en al·lusió a un possible avançament per la crisi interna del PP: "El govern d'Espanya no avançarà les eleccions generals, ni dissoldrà de manera anticipada les Corts Generals. Per molt que vostés s'han obstinat en el contrari, aquest és un Govern amb sentit d'Estat, que anteposarà els interessos generals a qualsevol altre interés", ha puntualitzat.

També et pot interessar

stats