La Fiscalia Anticorrupció obri una investigació pel contracte de les mascaretes vinculat al germà d'Ayuso

El ministeri públic considera que pot haver-hi transcendència penal en la conducta de Tomás Díaz Ayuso

Ayuso en la inauguració de la Fira del Vehicle Elèctric de Madrid 2021
Ayuso en la inauguració de la Fira del Vehicle Elèctric de Madrid 2021 / Isabel Infantes (Europa Press)

La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències d'investigació sobre el contracte de les mascaretes vinculat a Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Segons han confirmat fonts del ministeri públic, la Fiscalia ha decidit finalment que incoa diligències.

Fins a aquest dimarts, Anticorrupció ha estudiat les tres denúncies presentades divendres pel PSOE, Unides Podem i Més Madrid en les quals es demanava que s'investigue el contracte d'emergència vinculat al germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Una vegada realitzat aquest primer estudi, el ministeri públic considera que pot haver-hi transcendència penal en la conducta i, per tant, incoa diligències d'investigació. A partir d'ara s'obri la possibilitat que es puguen practicar actuacions com requeriments i declaracions.

En el seu escrit, Unides Podem considera que Tomás Díaz Ayuso —el germà de la presidenta— va fer de mitjancer amb el govern regional i va aconseguir una "comissió" per això. El PSOE entén que amb aquest contracte per a la compra de mascaretes en el moment més dur de la pandèmia va poder haver-se comés "tràfic d'influències" i "malversació de cabals públics"; i Més Madrid assenyala en la seua denúncia que podria haver-hi "suborn" i "tràfic d'influències".

Díaz Ayuso va aclarir aquest divendres que el seu germà va cobrar 55.000 euros més IVA de l'empresa Priviet Sportive no per obtindre un contracte amb l'administració regional, sinó pel cobrament de les gestions realitzades per a aconseguir el material sanitari a la Xina i el seu trasllat a Madrid. I precisament aquest mateix dilluns va entregar documentació sobre aquest tema a Anticorrupció.

També et pot interessar

stats