Un investigador nord-americà troba en internet seqüències dels primers casos de coronavirus que s’havien eliminat

La troballa d’aquest científic podria oferir llum a les circumstàncies en què va començar a propagar-se el virus a Wuhan

Personal de seguretat a les portes de l’Institut de Virologia de Wuhan durant la visita dels delegats de l’Organització Mundial de la Salut a principi de juny
Personal de seguretat a les portes de l’Institut de Virologia de Wuhan durant la visita dels delegats de l’Organització Mundial de la Salut a principi de juny / Reuters

Un investigador nord-americà assegura que, mentre buscava arxius emmagatzemats en el núvol de Google, ha recuperat fins a 13 seqüències del virus de la Covid-19 que havien desaparegut de la base de dades d’internet de manera misteriosa l'any passat.

Segons el diari The New York Times, fa aproximadament un any, les seqüències genètiques de més de 200 mostres de virus dels primers casos de Covid-19 identificades en Wuhan (Xina) van desaparéixer d'una base de dades científica d’internet.

Ara, un investigador de Seattle assegura que ha recuperat 13 d'eixes seqüències originals, la qual cosa afig dades per a aclarir quan i com el virus va començar a estendre’s des d'una rata penada o d’un altre animal als humans, segons relata aquest diari.

Aquesta troballa reforça les teories que una variant de coronavirus podria haver estat circulant a Wuhan abans dels brots inicials vinculats als mercats d'animals i mariscos identificats al desembre de 2019.

El govern nord-americà investiga l’origen del virus que està darrere de la pandèmia, però les seqüències del virus recuperades ara per aquest investigador tornen a obrir les especulacions sobre un possible origen als laboratoris. 

Ara, la qüestió és determinar per què es van eliminar les seqüències originals del virus. The New York Times fins i tot apunta que pot haver-hi més informació del virus que es pot recuperar “dels racons més amagats” d’internet. 

També et pot interessar

stats