L'OMS assegura que el coronavirus té un origen animal

Els investigadors ho han explicat en roda de premsa després de setmanes estudiant a Wuhan com va sorgir el virus.

L'OMS assegura que el coronavirus té un origen animal
L'OMS assegura que el coronavirus té un origen animal

El coronavirus té un origen animal. L'equip d'experts de l'Organització Mundial de la destinat a la Xina per a investigar els orígens del coronavirus ha conclòs que el SARS-CoV-2 és d'origen animal i que "no hi ha evidència" que hi haguera transmissió abans de la seua detecció al desembre del 2019 en Wuhan.

L'equip va arribar el 14 de gener a Wuhan, considerado la ciutat epicenter de la pandèmia, i després de dues setmanes de quarantena, va visitar llocs com el mercat majorista de mariscos de Huanan, on es va produir el primer grup d'infeccions conegut, així com l'Institut de Virologia de Wuhan, que participa en la investigació del coronavirus.

El cap de la missió de l'Organització Mundial de la Salut, Peter Ben Embarek, ha assegurat hui que, després de la investigació sobre els orígens del virus a Wuhan, tot continua apuntant al fet que el SARS-CoV-2 procedeix de les tarifas penades. "Tot el treball que s'ha fet per a identificar l'origen del virus continua apuntant a una reserva d'aquest virus o d'un virus similar en poblacions de rates penades", ha afirmat l'expert en zoonosi en una roda de premsa a Wuhan en què ha explicat els resultats de la missió.

Ben Embarek ha afegit també que no hi ha "grans evidències" de la transmissió del virus a la ciutat xinesa abans de desembre de 2019, i ha destacat dues hipòtesis com les més probables per a la transmissió a l'ésser humà, o bé a través d'un hoste animal intermedi, o bé per mitjà d'algun aliment congelat.

També et pot interessar

stats