Els Estats Units estudien vacunar els migrants irregulars que creuen la frontera amb Mèxic

El govern estudia administrar la monodosi de Johnson & Johnson en un moment en què la frontera sud registra la afluència de persones més gran en dues dècades

Grup de migrants deportats dels Estats Units a Mèxic creuen la frontera del Paso del Norte en Ciudad Juàrez
Grup de migrants deportats dels Estats Units a Mèxic creuen la frontera del Paso del Norte en Ciudad Juárez / Jose Luis González (Reuters)

El govern dels Estats Units estudia vacunar part dels migrants que creuen irregularment la frontera sud amb Mèxic. La mesura, segons les informacions del diari The Washington Post, afectaria només els migrants que queden temporalment sota custòdia de les autoritats nord-americanes i no els que es deporta immediatament en virtut de l'anomenat Títol 42, que estableix l'emergència sanitària com a justificació per a expulsar-los.

D’acord amb aquesta política, el govern dels Estats Units planeja vacunar tant els migrants que queden en llibertat als Estats Units com els que queden en espera de deportació. A tots se’ls administraria la monodosi de Johnson & Johnson.

L’executiu es planteja aquesta mesura quan l’arribada de migrants en la frontera sud assoleix màxims històrics. Només al juliol, més de 210.000 persones van travessar aquesta frontera, el que significa la major afluència en dues dècades en només un mes. 

El governador de Texas, el republicà Greg Abbott, i part de l'oposició han culpat la gestió migratòria de Biden de ser la responsable de la nova onada de contagis del coronavirus, que està afectant especialment eixe estat meridional.

La possibilitat de vacunar els migrants en situació irregular procedents de Mèxic també arriba a la Casa Blanca en un moment en què el govern americà valora la possibilitat de fer obligatòria la vacunació, per l’avanç de la variant delta i la resistència de bona part de la població a vacunar-se voluntàriament. 

També et pot interessar

stats