Biden proposa l'obligatorietat de la vacuna contra la Covid-19

Als Estats Units 90 milions de persones adultes han decidit no rebre-la

El president dels EUA, Joe Biden

El president dels Estats Units, Joe Biden, vol fer obligatòria la vacuna contra la Covid-19 atesa l'escalada de contagis per la variant delta del virus i l'alentiment del procés de vacunació al país. Biden ha demanat al Departament de Justícia que determine si la mesura seria legal i ha afirmat que s'enfronten a "una pandèmia de persones no vacunades".

Tot i que els Estats Units acumulen dosis de sobra per a tota la població, 90 milions de persones adultes han decidit no rebre-la. Les autoritats locals i estatals tenen les competències per a ordenar-ho, però és un assumpte polèmic perquè podria atemptar contra la llibertat individual.

Biden obligarà de moment els treballadors públics a vacunar-se si no volen sotmetre's a dues proves a la setmana. En aquesta línia, les grans corporacions tecnològiques han començat a exigir la immunització. Segons el govern nord-americà, tenen flexibilitat per a fer-ho perquè són empreses privades i poden prendre mesures per a garantir la seguretat de les plantilles.

L'oposició a les vacunes és més forta als estats governats pels republicans. Per a doblegar-la, s'estan posant en marxa diverses iniciatives. Així, en alguns estats pagaran 100 dòlars en efectiu a qui reba la primera dosi.

També et pot interessar

stats