Cinc morts en un tiroteig a la ciutat de Raleigh, Carolina del Nord (EUA)

Una de les víctimes és un policia que es trobava fora de servei, i el principal sospitós, un home jove, ja està detingut

Patrulla policial durant l'operatiu per a capturar el principal sospitós del crim, a Raleigh
Patrulla policial durant l'operatiu per a capturar el principal sospitós del crim, a Raleigh / Reuters

Un nou tiroteig als Estats Units aquest dijous ha acabat amb almenys cinc víctimes mortals, entre les quals hi ha un policia que es trobava fora de servei. El succés ha ocorregut en un barri de l'est de Raleigh, ciutat de l'estat de Carolina del Nord, segons han informat les autoritats locals.

En una roda de premsa, les forces de l'ordre han precisat que altres dues persones han resultat ferides. Una d'elles es troba hospitalitzada en estat crític. El principal sospitós de l'atac, un home jove vestit amb roba de camuflatge i que portava una escopeta de doble canó, ja està detingut després d'una aparatosa persecució policial que ha mantingut tancada part de la ciutat durant diverses hores.

El tiroteig va esclatar a la via verda del riu Neuse o a prop, en un sender que recorre part de la població. Diverses patrulles i una ambulància acudiren al lloc dels fets entorn de les 17:30, hora local. Tres hores després de la primera alerta, el presumpte responsable quedava sota custòdia de les forces de seguretat.

El governador de Carolina del Nord, el demòcrata Roy Cooper, ha assenyalat en Twitter que ha parlat amb l'alcaldessa de Raleigh, Mary Ann Baldwin, i que ha ordenat a la policia estatal que ajude en la investigació. Per la seua banda, la regidora ha apuntat que la jornada de dijous és "trista i tràgica" per a la ciutat de Raleigh i ha demanat posar fi a la violència "sense sentit" als Estats Units.

Aquest tiroteig a Carolina del Nord és un més en un any carregat per la controvèrsia generada per la possessió d'armes al país nord-americà. En el que va de 2022, massacres com les d'Uvalde o Buffalo han colpejat a la societat estatunidenca i l'han dividida entorn de la qüestió de la vigència de la Segona Esmena, que permet la lliure tinença d'armes. Mentre que els sectors més pròxims al Partit Demòcrata han apostat per regulacions molt més restrictives per a aquells que vulguen comprar una arma, sectors del Partit Republicà o lobbies com l'Associació Nacional del Rifle es neguen a perdre els beneficis que posseeixen en aquest aspecte i han arribat a assegurar que la solució per a combatre aquest auge de tirotejos massius és armar més a la població.

També et pot interessar

stats