El vídeo del tiroteig d'Uvalde que mostra els policies sense actuar mentre moren dènou escolars i dos mestres

En les imatges s'aprecia el tirador que camina sense oposició pel corredor amb un rifle semiautomàtic i els oficials, fortament armats, que es retiren corrent pel corredor davant dels primers tirs

El vídeo de l'escola d'Uvalde, als Estats Units, mostra els agents esperant durant la matança / À Punt NTC

El periòdic The Austin American-Statesman ha publicat parts d'un vídeo de les càmeres de vigilància que mostren oficials de policia que es repleguen i esperen al corredor de l'escola de primària Robb a Uvalde, Texas, mentre ocorria el fatal tiroteig del 24 de maig.

Les imatges mostren el tirador, identificat posteriorment com Salvador Ramos, de 18 anys, que camina sense oposició pel corredor amb un rifle semiautomàtic. Se senten tirs quan el tirador entra en un saló de classes, i es veu córrer un menor a l'altre costat del corredor.

Pot veure's als oficials locals, estatals i federals, fortament armats i usant jupetins antibales, cascos i en alguns casos escuts, retirar-se corrent davant dels primers tirs que semblen dirigits en contra seua.

Cap policia entra o intenta entrar a l'aula

A continuació, els agents caminen cap avant i cap arrere pel corredor, alguns ixen de quadre i després reapareixen. Altres apunten les armes a l'aula, parlen, fan telefonades amb els mòbils, envien textos o miren plànols. Cap entra o intenta entrar a l'aula.

Fins i tot després de sentir els últims tirs, 45 minuts després de l'arribada de la policia, continuen esperant.

"Quan els federals entren a l'aula i maten Ramos ha passat una hora i catorze minuts i han mort dènou xiquets i dos mestres"

Quan finalment els agents federals van ingressar a l'aula on es trobava Ramos i el van matar havia transcorregut una hora i catorze minuts des de l'arribada dels oficials. En eixe moment el tirador havia matat 19 xiquets i dues mestres i ferit 17 persones més.

El vídeo ha sigut donat a conéixer pel rotatiu mentre el comité legislatiu de Texas que investiga el tiroteig planeja mostrar diumenge que ve l'enregistrament complet, de més d'una hora, als familiars de les víctimes i posteriorment al públic en general.

"Ens reunirem primer amb membres de la comunitat i els donarem una oportunitat de veure el vídeo del corredor i discutir el nostre informe preliminar. Poc després donarem a conéixer totes dues coses al públic", ha dit en Twitter el representant estatal Dustin Burrows, president del comité investigador.

També et pot interessar

stats