Els britànics podran fer-se tests ràpids de Covid dues vegades cada la setmana

El país dona un nou pas en la desescalada i dilluns reobriran les botigues, les perruqueries i els gimnasos. 

Una dona passa per davant d'un punt habilitat per a fer tests ràpids a Londres
Una dona passa per davant d'un punt habilitat per a fer tests ràpids a Londres / Efe

Els residents del Regne Unit podran fer-se proves ràpides per a detectar el coronavirus dues vegades cada la setmana i en sabran el resultat en mitja hora. Els tests, que es poden fer a casa i es podran retirar en les farmàcies o els centres on es fan anàlisis de Covid, pretenen aportar seguretat als que tornen físicament al lloc de treball ara que el país avança en la desescalada

El Regne Unit té previst reobrir els comerços dilluns, atesa la caiguda dels contagis i l’èxit del pla de vacunació, que permet al país alçar determinades restriccions. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha confirmat que perruqueries, salons de bellesa, gimnasos, zoològics i botigues tornaran a obrir el dia 12, mentre que els pubs i restaurants podran servir menjar a l'aire lliure. 

El conservador Johnson ha demanat a la ciutadania que, encara que haja sigut vacunada, mantinga les mesures preventives, com l’ús de la mascareta o la distància social, per a controlar el virus.

Podem veure les onades que estan afectant altres països (...) encara no sabem com de forta serà la protecció de les vacunes quan els casos comencen a pujar Boris Johnson - Primer ministre

"No hem de confiar-nos. Podem veure les onades que estan afectant altres països (...) encara no sabem com de forta serà la protecció de les vacunes quan els casos comencen a pujar, que em tem que així serà, i per això demanem [a la gent] que accepte la vacuna quan li arribe el torn", advertia el mandatari britànic. 

D’altra banda, Johnson va descartar "per complet" la idea de demanar un "passaport" de vacunació als clients de pubs, perruqueries o altres establiments dels que reobriran dilluns.

També et pot interessar

stats