Certificat de vacunació per a poder entrar en un pub

La mesura que estudia el govern britànic genera dubtes entre els mateixos diputats conservadors per la discriminació que suposaria amb els no vacunats.

Un home sosté un pitxer de cervesa a un pub, en una imatge d'arxiu
Un home sosté un pitxer de cervesa en un pub, en una imatge d'arxiu / Markku Ulander (Reuters)

La cultura del pub, tan arrelada en el tarannà britànic, ha sigut una de les víctimes de la pandèmia al Regne Unit. Però el govern de Boris Johnson es planteja seriosament eixir-ne al rescat. L'executiu britànic està valorant la possibilitat de permetre l'entrada a aquests locals amb un certificat de vacunació o una PCR negativa, ara que la campanya de vacunació està molt avançada i just quan comencen a relaxar les mesures de restricció.

El mateix Johnson ho va confirmar en una comissió parlamentària, en què va admetre que l'executiu estava pensant "molt profundament" sobre el tema. El primer ministre va argumentar que el "concepte bàsic d'una certificació de vacuna no hauria de ser totalment alié" a la societat, recordant que als cirurgians ja se'ls exigia la vacuna contra l'hepatitis B per a poder operar.

Tot i que el govern britànic va descartar fa un mes la possibilitat d'un passaport de vacunació, ara ha encarregat al ministre Michael Gove que revise la seua funcionalitat per a la reobertura de llocs de restauració.

Alguns membres del partit conservador han qüestionat obertament els problemes ètics que hi suposa. Dins la comissió parlamentària el conservador Steve Baker va advertir Johnson del "camí perillós" que suposava permetre una Gran Bretanya de dos nivells, i va preguntar-li per la possible discriminació a les dones embarassades i a altres ciutadans i ciutadanes als quals no se'ls aconsella vacunar-se.

El sector de la restauració tampoc ho té clar. Preguntada per la BBC, la consellera delegada de la patronal UKHospitality, Kate Nichols, va opinar que la mesura és "simplement impracticable" i derivarà "quasi segur en infraccions a les normes d'igualtat".

També et pot interessar

stats