Una empresa valenciana distribuirà un test ràpid de saliva que detecta el coronavirus en menys de quinze minuts

Safadifarma assegura que aquest test d'antígens pot minimitzar els contagis entre personal sanitari i pacients.

Imatge d'arxiu d'una prova amb mostra de saliva
Imatge d'arxiu d'una prova amb mostra de saliva

L'empresa valenciana Safadifarma distribuirà des dels seus magatzems de Quart de Poblet un nou test ràpid d'antígens a partir de mostres de saliva que ofereix resultats en menys de quinze minuts, amb un 98,1% de precisió i per menys de cinc euros.

Aquest producte in vitro, més econòmic que una prova PCR, es comercialitzarà per a ús de professionals sanitaris, hospitals, residències de majors i centres públics i privats d'atenció mèdica. Els tests, però, podrien fer-se servir "de manera massiva" per a l'ús de la població general o ser dispensats en farmàcies si la legislació espanyola ho permet en el futur, assegura l'empresa.

La prova, certificada per la Unió Europea, inclou un recipient per a la mostra, un escovilló per a obtindre la saliva, un tub amb els reactius necessaris i un dispositiu en forma de casset que analitza en un quart d'hora la possible presència de proteïnes de la Covid-19.

Safadifarma considera que aquest test d'antígens pot minimitzar els contagis entre personal sanitari i pacients si substitueix l'extracció nasofaríngia per un sistema menys invasiu i més senzill.

També et pot interessar

stats