Salvador Navarro (CEV) critica els impostos a la banca i les elèctriques del govern espanyol i l'acusa de "poca empatia"

El president de la patronal valenciana demana que tots els sectors de la població posen "la mateixa carn a la graella" en el futur pacte de rendes 

27.07.2022 | Entrevista LNM Salvador Navarro / À Punt Mèdia

La patronal valenciana no veu amb bons ulls el nou impost a la banca i les grans empreses elèctriques que ha impulsat el govern espanyol dins del paquet de mesures per a fer front a la crisi energètica que ha esclatat arran de la invasió de Rússia a Ucraïna. Salvador Navarro, president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), ha criticat aquest dimecres la creació del tribut en Les notícies del matí i ha acusat l'executiu liderat pel socialista Pedro Sánchez de tindre "poca empatia" amb les empreses i llançar missatges "demagògics" per a "intentar dividir" la societat.

Segons ha assenyalat, alguns membres de la coalició de govern que integren el PSOE i Unides Podem —i ací s'ha referit explícitament a la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, encara que sense dir-ne el nom— mantenen un discurs amb missatges "sobre la lluita de classes" i "de rics i pobres" que "són de fa anys" i "han quedat oblidats". "No valorem, ni entenem, la poca empatia que tenen algunes personalitats, inclosa la vicepresidenta del govern", ha manifestat Navarro.

El líder de la patronal valenciana ha remarcat que l'empresa "no és l'enemiga", sinó "l'eix fonamental d'una economia" que genera "llocs de treball". "Som un país de xicotets empresaris que aportem el que sabem des del punt de vista de la generació de negoci i ocupació cap a la societat en general", ha defensat.

Navarro, que també és vicepresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE, la patronal espanyola), també s'ha pronunciat sobre el pacte de rendes que intenta tancar el govern espanyol amb els agents socials per a fer front a l'escalada inflacionista. Arran de les crítiques dels sindicats, que acusen la CEOE de no voler negociar, el president de la CEV considera que cal repartir els esforços per igual entre empreses i treballadors. "No és qüestió que només pague l'empresa, sinó que tots ens hi posem d'acord per a solucionar el problema que tenim", ha argumentat.

Un pacte de rendes és necessari, però tots hem de posar la mateixa carn a la graella Salvador Navarro - President de la CEV

En aquest sentit, Navarro ha recordat que són les companyies les que estan suportant el pes fiscal de la crisi actual, i reclama que l'Estat els done suport perquè està obtenint uns beneficis extraordinaris dels impostos. "Un pacte de rendes és necessari, però tots hem de posar la mateixa carn a la graella", ha rematat.

L'empresari valencià ha valorat la situació econòmica actual, derivada de l'encariment de l'energia, i ha alertat dels si finalment es produeix el tall en el subministrament de gas rus que tem la Unió Europea de cara a l'hivern. Per a Salvador Navarro, l'element més preocupant en els pròxims mesos és la situació d'incertesa que s'obri amb aquest context per por a una recessió econòmica i com això podria colpejar sectors clau com el tauleller, el tèxtil o l'alimentari. I ha apostat pel turisme i les exportacions per a continuar estirant el carro de l'economia valenciana: "Són els que el 2008 van traure la Comunitat Valenciana de la crisi econòmica i ara seran els que hi continuaran batallant", ha afirmat.

D'altra banda, també ha demanat al Consell que tinga en compte els sectors més necessitats en l'elaboració dels pròxims pressupostos autonòmics, que s'han anunciat com a "expansius". "Espere que això es convertisca en ajudes, és important que vegen suport en les decisions del govern", ha opinat Salvador Navarro.

Reforma del finançament autonòmic

El president de la CEV ha reclamat als dos principals partits espanyols, el PP i el PSOE, que es posen d'acord per a aprovar el nou sistema de finançament autonòmic per a solucionar l'infrafinançament valencià. "No em val que entre uns i els altres a la saga, estirant-se les orelles" ha dit, en referència als retrets que s'han llançat en els últims mesos des de les dues formacions. Per exemple, dijous passat, quan el nou líder nacional del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va acusar des de València el govern espanyol de no reformar el finançament perquè Esquerra Republicana de Catalunya s'hi oposa. Salvador Navarro també pensa que la qüestió no se solucionarà amb el govern actual i els socis que li donen suport perquè, segons ha dit, formacions com les basques o les catalanes "no volen un canvi de model".

També et pot interessar

stats