CCOO PV considera que les mesures del govern espanyol "es queden curtes" davant la crisi de preus

La secretària general, Ana García, denuncia en Les notícies del matí que no s'estan repartint per igual els esforços entre empreses i classe treballadora i reclama una reforma fiscal més equitativa: "Es tracta que qui més té, més hi aporte"

La secretària general de CCOO PV, Ana García, aquest dimarts en 'Les notícies del matí'
La secretària general de CCOO PV, Ana García, aquest dimarts en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Les mesures anticrisi aprovades pel govern espanyol a final de juny ajuden, però són "insuficients" per a pal·liar la complicada situació que viu la població, especialment els col·lectius més vulnerables. És l'opinió de Comissions Obreres del País Valencià, que aquest dimarts ha valorat en Les notícies del matí que el paquet de propostes, que inclou entre d'altres la bonificació de vint cèntims per litre de combustible o rebaixes en la factura de la llum, "es queda curt" per a posar fre a l'escalada de preus i "no arriba com cal a la butxaca de la ciutadania".

"Cal intentar posar realment les persones al centre i atallar les situacions que viuen les que tenen les rendes més baixes", ha defensat la secretària general del sindicat, Ana García. En aquest sentit, ha recordat que hi ha gent que tot i tindre faena no pot arribar a final de mes a causa de la crisi econòmica derivada de la invassió russa a Ucraïna.

La líder de CCOO PV ha reconegut que aquestes mesures impulsades per la coalició de govern que formen el PSOE i Unides Podem, i que també contemplen impostos a les empreses energètiques i als bancs, van en la bona direcció "per a arreglar un poquet la situació", però demana anar més enllà i impulsar més el diàleg social. Ha reclamat, per exemple, que es pose "damunt la taula el control de preus" per tal d'impedir que les entitats financeres o les elèctriques repercutisquen l'augment de les taxes en la ciutadania.

Així mateix, ha demanat avanços en matèria d'equitat fiscal, una reforma que ajude a repartir millor els esforços contra la crisi i que no situe les rendes del treball com les que més impostos paguen proporcionalment. "Es tracta que realment qui més té, qui més rep, més hi aporte", ha dit, en referència a les grans empreses i grans fortunes. L'objectiu, a parer seu, és dissenyar "una recaptació justa i equilibrada, que repercutisca al final en una millora dels serveis públics per a la ciutadania".

Durant l'entrevista, García ha carregat també contra l'actitud que ha mostrat la CEOE durant la negociació del pacte de rendes entre sindicats, patronal i govern espanyol, que no es reprendran fins a després de l'estiu. Ha criticat que l'organització empresarial sí que s'ha obert a tancar acords per a rebre diners públics procedents de l'escut social que el govern espanyol va impulsar durant la pandèmia, però que ara es nega a acceptar una clàusula de revisió salarial per a repartir la càrrega que suposa l'espiral inflacionista dels últims mesos i "reequilibrar de veritat la situació". "Estan fent un exercici d'irresponsabilitat i egoisme", ha criticat la responsable sindical, que ha anunciat protestes a partir de la tardor si no continua el diàleg social: "Si no hi ha negociació, hi haurà mobilitzacions", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats