Nadia Calviño es reuneix amb els agents socials per a fer un pacte de rendes fins al 2025

La vicepresidenta primera ha qualificat la reunió com a “molt productiva” i vol que la pujada del salari mínim interprofessional en forme part

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, aquest dimarts en el Palau de la Moncloa a Madrid
La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, ha plantejat aquest dimecres als agents socials un pacte de rendes fins al 2025 que passe per una moderació de les rendes salarials i empresarials per a fer front a l’escalada inflacionista, que no para d’augmentar.

“Des del govern pensem que un acord com aquest és la contribució que necessita l’economia espanyola del diàleg social”, apunta la vicepresidenta després de la reunió amb la patronal i els sindicats. Calviño ha considerat la reunió “útil i productiva” i ha remarcat que “és essencial” que els marges empresarials no s’amplien i que els salaris cresquen de manera moderada per a evitar la persistència de la inflació i mantenir l’evolució “molt positiva” de l’activitat econòmica i el treball.

A més, la vicepresidenta vol que la pujada del salari mínim interprofessional puga ser part d’aquest pacte de rendes, remarcant que l’objectiu del govern és que arribe fins al 60% del salari mitjà abans de la fi de la legislatura.

A la reunió també han acudit altres ministres com Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Joan Subirats, ministre d’Universitats; o Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, entre d’altres.

“Hem tingut una reunió llarga, intensa, fructífera i molt productiva que ha de donar un missatge de confiança i esperança”, ha conclòs la vicepresidenta, després de comprometre’s a continuar treballant en aquelles mesures que puguen facilitar el pacte de rendes.

També et pot interessar

stats