Calviño reconeix un escenari d'"inflació més alta durant més temps"

La vicepresidenta del govern ha lloat l'actuació "ràpida i decidida" del Banc Central Europeu per a frenar l'especulació

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'economia, Nadia Calviño, durant la seua compareixença després de la reunió amb els agents socials
La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'economia, Nadia Calviño / À Punt NTC

La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha reconegut aquest dilluns que cal treballar "amb un nou escenari d'inflació més alta durant més temps a escala internacional" de l'inicialment previst.

"Les notícies més recents dels mercats internacionals d'energia no són positives", especialment pels talls de gas i petroli rus, ha apuntat en la inauguració del curs "Sostenibilitat i digitalització: les palanques de la recuperació", organitzat per l'Associació de Periodistes de la Informació (APIE).

Malgrat això, la vicepresidenta ha destacat les mesures implementades pel govern per a pal·liar l'escalada dels preus, que segons els seus càlculs han reduït la inflació "entre dos i tres punts", i a les quals se sumarà ara el límit al preu del gas en el mercat elèctric.

La inflació arribà el maig al 8,7% i el Banc d'Espanya preveu que se situe en el 7,2% en el conjunt de l'any.

Al costat de la inflació, Calviño ha incidit en la normalització de la política monetària com un dels grans reptes de l'economia i ha lloat l'actuació "ràpida i decidida" del Banc Central Europeu per a frenar l'especulació i evitar la fragmentació dels mercats de deute.

"Els mercats financers han respost favorablement" a aquests anuncis, ha afegit, una cosa "lògica perquè la volatilitat de la setmana passada no respon als fonaments dels països".

Calviño ha assegurat que la resposta a les crisis de la pandèmia i la guerra a Ucraïna ha sigut "decidida i eficaç" per a protegir el teixit productiu, com mostren el creixement "sòlid" projectat per a Espanya per totes les institucions.

També ha repassat algunes de les fites de pla de recuperació, que en la segona meitat de l'any preveu avançar en els programes de competències digitals i aprovar les lleis Crea i Creix, d'empreses emergents, i la reforma concursal, entre altres mesures.

També et pot interessar

stats