La ramaderia extensiva de l’alta muntanya s’analitza en un congrés a Morella

Les ponències abordaran des de les possibilitats de digitalització de les explotacions, fins a les malalties que amenacen el ramat o les vinculacions amb el medi rural

Sequera ramaderia
El sector ramader, arrelat en comarques com els Ports i certes zones d'Aragó, centrarà el primer congrés nacional de Morella / À Punt NTC

La relació entre la ramaderia extensiva i el medi rural, les malalties que amenacen els caps de boví, així com les possibilitats de digitalització de les explotacions o les novetats de la política agrària comuna (PAC) són algunes de les qüestions que s’aborden, des d’aquest dijous i fins dissabte, a Morella. La ciutat dels Ports acull el Congrés de Ramaderia Extensiva en el Medi rural en Alta Muntanya, el primer d'àmbit nacional que reunirà professionals i experts del sector.

Les sessions, on participaran responsables de la Conselleria d’Agricultura i del govern aragonés, han començat aquest dijous. Després d’una primera ponència en què s’analitzaran les relacions entre ramaderia extensiva i l’àmbit rural, hi haurà una altra que abordarà la situació actual de la tuberculosi i paratuberculosis bovina, així com d'altres patologies emergents, com la malaltia hemorràgica.

Aquest divendres el congrés abordarà l’agricultura i la ramaderia ecològica en el medi rural en la primera de les conferències i posteriorment la digitalització de les explotacions agrícoles i ramaderes.

Finalment dissabte, últim dia d’aquest congrés, a l’activitat pràctica prevista de matí la succeiran dues sessions sobre sanitat preventiva en oví i boví, amb el focus posat en els programes de vacunació i desparasitació, així com el maneig de l'alimentació i la reproducció.

Ja dissabte a la vesprada, el director general de la política agrària comuna (PAC), Joaquín Gómez, informarà de les novetats de la PAC que té a veure amb els ecorègims. Per a tancar aquest congrés de Morella, hi haurà una taula redona sobre ramaderia extensiva en què participaran representants polítics de les conselleries del ram de la Comunitat Valenciana i Aragó. 

També et pot interessar

stats