Navarro defensa l'ampliació del port de València, del qual "depenen 38.000 llocs de treball"

El president de la CEV considera que el finançament autonòmic encara "no està en l'agenda nacional" i recorda que Sánchez no ho va mencionar en el congrés del PSOE

25.10.2021 | Salvador Navarro

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha defensat l'ampliació del vessant nord del port de València. Tenint el compte la manifestació en contra del projecte que va reunir el divendres 2.000 persones, Navarro considera que caldria fer una "reflexió seriosa" del que significa el port per a la Comunitat Valenciana i Espanya, ja que "hi ha 38.000 llocs de treball que depenen directament o indirectament del port de València".

Navarro ha destacat que prop del 42% de les mercaderies que entren o ixen d'Espanya ho fan pel port de València. A més, ha recordat que hi ha un estudi que va realitzar la CEV conjuntament amb la Cambra de Comerç i la Universitat Politècnica, "que demostra clarament que hi ha no hi ha cap problema d'impacte ambiental". "De tant en tant seria bo llegir aquests estudis".

Per al president de la patronal valenciana, si el port no duu a terme les inversions previstes, "perdrà posicionament estratègic a mitjà i llarg termini".

Posar en l'agenda nacional el finançament

D'altra banda, el president de la CEV ha demanat al govern i a l'oposició que treballen conjuntament per la reforma del finançament autonòmic, perquè és "una responsabilitat de tots els diputats valencians". Considera que és un tema que "no està en l'agenda nacional" i, com a exemple, ha recordat que en el recent congrés del PSOE no va escoltar el president del govern, Pedro Sánchez, parlar sobre el finançament autonòmic.

Per contra, sí que considera ja un pas important que per part del Ministeri d'Hisenda que "es parle de la solució del deute". "Possiblement el finançament que hauríem de rebre ja l'estem rebent directament o indirectament, però cal solucionar el deute".

Demana visió estratègica en energia

En un context mundial complicat, amb el preu de l'energia disparat, que està patint especialment el sector ceràmic de Castelló, Navarro considera que Europa hauria d'actuar per a frenar l'encariment de l'energia. A més, afirma que el govern hauria de plantejar-se una estratègia a 20 anys sobre aquesta qüestió, ja que "tenim necessitats i no s'està planificant una estratègia energètica".

Així, el president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, augura una pujada de preus generalitzada si no baixa el preu de la llum a curt termini.

D'altra banda, el president de la Confederació Empresarial Valenciana també ha dit que el sector dels joguets pot tindre problemes de desabastiment de materials amb vista a la pròxima campanya del Nadal. 

També et pot interessar

stats