Puig contactarà amb el govern central per buscar solucions a l'increment del preu del gas en el sector ceràmic

Assegura que és una qüestió que preocupa el Consell i que faran el que puguen per solucionar-la, dins de les seues competències

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua visita a la fira internacional de la ceràmica Cersaie a Bolonya (Itàlia)
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita a la Fira Internacional de la Ceràmica Cersaie, a Bolonya (Itàlia) / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que es posarà en contacte amb el Govern d'Espanya per a traslladar l'elevat grau de preocupació del sector ceràmic davant de l'increment del preu del gas i buscar solucions al problema de rendibilitat derivat d'aquesta despesa.

Així ho ha assenyalat en declaracions als mitjans durant la visita a la Fira Internacional de la Ceràmica Cersaie, a Bolonya (Itàlia) aquest dimarts. Una visita en què també ha avançat una ràpida visita a Brussel·les, al costat del president de la regió italiana de l'Emília-Romanya per a plantejar aquest problema, i ha obert la possibilitat de mantindre contactes amb països productors de gas, com Algèria, per a explorar qualsevol solució possible.

El cap del Consell ha ressaltat l'enorme treball de les empreses de la Comunitat Valenciana, per estar en innovació permanent i per eixir de la crisi. A més, ha posat el focus en l'augment d'exportacions i producció durant l'any passat, per a assenyalar que el problema no és tant una qüestió de posicionament de producte, que considera molt alt, sinó de rendibilitat, sobretot pels problemes amb matèries primeres i amb el gas.

Malgrat la seua posició de mercat, Puig ha posat l'accent que el sector ceràmic valencià s'enfronta a un problema energètic derivat del preu del gas que causa una alta preocupació al clúster ceràmic compartida per la Generalitat i per a la qual, assegura, buscaran una resposta.

No hi ha futur sense transició ecològica

El president també ha remarcat que no pot existir una Europa de futur sense una indústria potent i que la transició ecològica, que considera absolutament imprescindible, ha de fer-se d'una manera justa i adequada, generant la seguretat més gran possible a la indústria i a l'ocupació.

En aquest sentit, ha expressat la voluntat del govern valencià d'establir totes les aliances possibles per a aconseguir que el Govern d'Espanya faça tot el que puga fer, igual com des de la Generalitat continuaran veient què poder fer per a millorar el sector a curt termini i estructuralment.

Ha destacat problemes relacionats amb l'ocupació, la logística i les mines, explicant que la Generalitat ha d'agilitzar al màxim els permisos perquè les matèries primeres tinguen una resposta ràpida dins de les seues competències.

No obstant això, ha recordat que hi ha qüestions relacionades amb el mateix mercat del CO₂, l'energia i altres, que cal abordar en l'àmbit europeu.

També et pot interessar

stats