Vora 90 empreses valencianes participen en la primera fira ceràmica en dos anys a Itàlia

Aquest esdeveniment serveix al sector per a valorar si es reprén Cevisama el 2022

Imatge d'un estand de l'edició d'enguany de Cersaie, a Bolonya
Imatge d'un estand de l'edició d'enguany de Cersaie, a Bolonya / À Punt NTC

Vora 90 empreses valencianes han viatjat a Bolonya, a Itàlia, per participar en Cersaie, la primera gran cita internacional ceràmica des que va començar la pandèmia fa dos anys i que ha començat aquest dilluns.

Membres del sector han assegurat a À Punt NTC que han acudit amb il·lusió i bones perspectives, en un context d'augment de les exportacions. El seu objectiu és clar: captar nous clients per a finalitzar l’exercici 2021 amb un creixement entre un 10 i un 20% de la indústria taulellera.

La pandèmia ha sacsejat durament aquest sector concentrat a la província de Castelló, que exporta un 75% del producte a països d’Europa, als Estats Unitats i diverses zones del golf Pèrsic. Així i tot, les vendes ceràmiques han pujat un 30% respecte a l'any 2020. Una recuperació, això sí, que s’ha vist frenada per l'augment dels costos. Per a fer front a les pèrdues econòmiques, el sector s’ha concentrat en grans grups empresarials i s’ha especialitzat per a poder competir. 

Cersaie s’ha convertit en un termòmetre per a valorar si la 39 edició de Cevisama, el certamen monogràfic ceràmic, manté la seua cita en el calendari o es retarda, una decisió que es prendrà en una reunió del sector el pròxim 15 d'octubre. El futur de la fira està enlaire des que diverses companyies ceràmiques, entre les quals hi ha Pamesa, van anunciar la seua possible retirada.

En l'última edició de febrer de 2020, Cevisama va acollir 92.400 visitants i hi van exposar 800 firmes procedents d'Espanya, França, Itàlia, Portugal, Rússia i Alemanya, entre altres països.

També et pot interessar

stats