El sector tauleller bat el rècord d'exportacions, que creixen enguany un 35,7%

Concentrat a la província de Castelló, el sector exporta a 183 països i durant els primers sis mesos de 2021 frega els 1.800 milions d'euros de volum de negoci

Càrrega de camions a la taulellera Pamesa, a Almassora
Càrrega de camions a la taulellera Pamesa, a Almassora / Arxiu

Quan queda menys d'una setmana perquè Cersaie òbriga les portes a la ciutat italiana de Bolonya, la fira de la ceràmica més important del món, el sector tauleller espanyol, concentrat a la província de Castelló, mostra la seua força amb unes espectaculars dades d'exportació, en un any de restriccions i crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19.

L'exportació del sector en els primers sis mesos de 2021, realitzada a 183 països, ha mogut 1.799,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement acumulat del 35,7 per cent respecte al mateix període 2020, segons l'informe publicat per l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX). Si es compara amb les vendes de 2019, per a excloure l'efecte de la Covid-19, el creixement en el període gener-juny ha sigut del 22,8%.

El 48,8% de les exportacions (878 milions d'euros) s'ha destinat a països europeus, dels quals 37,5% van ser a països membres de la UE. Destaca França com a primer mercat i principal destí europeu, amb un augment del 41,5% en l'acumulat. El Regne Unit creix un 45,4%, Itàlia (50,3%), Alemanya (13%), Portugal (23%) i Bèlgica (31,3%)

Fora de la UE, els Estats Units és la principal destinació i ocupa la segona plaça del rànquing amb vendes, fins a juny, de 210 milions d'euros i un creixement del 34%.

Una delegació de 84 empreses a Cersaie

Una bona dada que arriba just a les portes de la celebració de la fira italiana de ceràmica Cersaie, que se celebrarà entre el 27 de setembre i l'1 d'octubre, després de l'aturada obligada per la pandèmia i la cancel·lació del certamen de 2020. En el certamen participaran un grup de 84 empreses espanyoles fabricants de taulells i paviments ceràmics associades en la patronal Ascer, la seu de la qual està a Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats