El líder nacional de la UGT: “Volem penalització econòmica i penal per a les empreses reincidents en la contractació il·legal”

Pepe Álvarez defensa en À Punt la derogació total de la reforma laboral i demana la revisió de les condicions de les jubilacions anticipades

El líder d'UGT, a l'esquerra, en un dels corredors del centre de producció de programes de Burjassot minuts abans de l'entrevista
El líder de la UGT, a l'esquerra, en un dels corredors del Centre de Producció de Programes de Burjassot minuts abans de l'entrevista

“Quan una persona té un contracte precari, quan ha sigut contractada de manera il·legal, l’empresari no té conseqüències. A l’empresari no li pot eixir debades la contractació irregular, per això volem penalització econòmica i penal per a les empreses reincidents en la contractació il·legal”. Com ha exposat en Les notícies del matí, aquesta és una de les reivindicacions que Pepe Álvarez, com a secretari general de la UGT, veu imprescindible incloure en la reforma laboral que ha promés el govern espanyol. 

En opinió d’Álvarez, aquesta penalització “és l'única manera de revertir la situació de temporalitat i alegalitat que hi ha en la majoria de contractes nous que es fan”. Segons assegura el líder sindical, “de vegades, en aquest país, quan un empresari fa un contracte [a un treballador] de manera il·legal, a l’empresari li ix més rendible pagar la multa que contractar de manera indefinida”, posava com a exemple. 

El màxim representant de la UGT, sindicat que celebra aquests dies el seu congrés confederal a València i que el reelegirà com a secretari general, ha defensat que s’ha d’apostar per una derogació integral de la reforma laboral aprovada el 2012 pel govern del Partit Popular. 

“La reforma laboral ha creat desocupació, precarietat, ha facilitat els acomiadaments, com els acomiadaments massius que proposen ara els bancs… per això hem de restablir un equilibri que ens permeta negociar amb la patronal, que ara per ara no té cap interés a assolir un acord”, ha argumentat Pepe Álvarez durant la seua intervenció en Les notícies del matí

Així mateix, el secretari general de la UGT ha reivindicat la reforma del sistema de pensions que també va consolidar el govern de Rajoy. “Hem de revaloritzar les pensions en la fórmula que teníem, funcionava”, ha advertit Pepe Álvarez. En aquest sentit, ha assenyalat que “el factor de sostenibilitat, ajornat fins al 2023, ha de desaparéixer, i s’han de millorar les condicions de les jubilacions anticipades”, ha reivindicat. 

Pel que fa a aquestes jubilacions, el líder sindical afirma que molts treballadors es jubilen de manera anticipada “perquè estan en l’atur, no perquè vulguen”. “És essencial millorar les condicions de les persones que es jubilen abans de l’edat que els correspon”, ha remarcat en diverses ocasions durant l’entrevista. 

Si no hi ha pròrroga de les condicions dels ERTO, no anirem al partit demà Pepe Álvarez - Secretari general de la UGT

Quant a la reunió que mantenen demà divendres el govern i els agents socials per a abordar la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació, els ERTO, que acaben el 31 de maig, Pepe Álvarez ha sigut contundent: “Si no hi ha pròrroga de les condicions dels ERTO, no anirem al partit, no anirem a la negociació”. 

El secretari general de la UGT ha defensat que “hi ha hagut quasi quatre milions de persones en ERTO, i aquests llocs de treball s’haurien perdut si no haguera sigut així”. 

Així mateix, Pepe Álvarez ha destacat que al seu sindicat li hauria agradat que els ERTO, que s’ha prorrogat en diverses ocasions, no hagueren tingut data de caducitat, “perquè ens aboquen cada vegada a una negociació que, moltes vegades, acaba fora de temps”. 

Amb referència a les iniciatives laborals adoptades pel govern espanyol durant la pandèmia, creu que “han sigut importants, però insuficients” perquè no han evitat les cues de la fam, ni tampoc tots els desnonaments. “A mi em sembla que aquest país no ha de permetre aquestes situacions, perquè té riquesa suficient perquè això no ocórrega”, ha sentenciat Pepe Álvarez quan l’entrevistaven en À Punt.  

També et pot interessar

stats