Escrivá xifra en 580.000 als treballadors encara en ERTO

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions creu que hi haurà "molt pocs" ERTO que acaben en acomiadaments

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá / EuropaPress

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, creu que hi haurà "molt pocs" expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que acaben en acomiadaments, és a dir, en expedients de regulació d'ocupació (ERO).

Escrivá, en declaracions a la COPE, ha afirmat aquest dimarts que "necessàriament" es produirà un cert transvasament dels primers als segons, però ha insistit que la quantitat és molt baixa.

"Hi ha hagut molt pocs ERTO que hagen passat a ERO i la prova d'això és que cada vegada que ix un ERO se li dona molta repercussió i després passen dies i dies fins al següent ERO", ha apuntat el ministre.

Escrivá considera que hi haurà pocs ERTO que passen a ERO per l'actual composició dels primers, concentrada "fonamentalment" en un sector, el del turisme, que es recuperarà "de manera imminent i plena".

"Pot haver-hi algun sector on hi haja una reestructuració. Per exemple, tenim 15.000 treballadors en ERTO en el sector aeri. Veurem si estructuralment recuperem el nivell d'activitat. Després d'una crisi com aquesta, l'impacte ha estat més focalitzat i limitat del que esperàvem", ha subratllat.

El ministre ha avançat que, aquest dilluns, els treballadors en ERTO sumaven la xifra de 580.000 persones. Són quasi 19.000 menys que els que hi havia el passat 11 de maig, fa menys d'una setmana, quan el nombre era de 598.729 persones, segons les dades que va publicar llavors la Seguretat Social.

D'aquesta manera, les xifres de treballadors en ERTO continuen la tendència descendent que van iniciar des del pic de la tercera onada, quan aquesta eina donava cobertura a quasi 980.000 treballadors.

En comparació amb el màxim de treballadors en ERTO a què es va arribar l'abril de 2020, la xifra s'ha reduït en una mica més de 3 milions de persones, la qual cosa suposa un descens superior al 80% en valors relatius.

També et pot interessar

stats