En marxa a València el congrés d'UGT que reelegirà Pepe Álvarez per a un segon mandat

El sindicat debatrà fins dijous les línies generals d'acció per als propers anys i analitzarà la gestió de l'actual directiva

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, en una imatge d'arxiu
El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El 43 Congrés Confederal de la Unió General de Treballadors (UGT), que comença aquest dimarts a València, reelegirà previsiblement l'asturià Pepe Álvarez com a secretari general del sindicat per als pròxims quatre anys, de manera que revalidarà el càrrec per a un segon mandat. En el conclave, el segon de la història que l'organització celebra fora de Madrid i al qual assistiran 800 delegats i bona part del govern espanyol, es formularà un pla d'acció per a la qualitat de l'ocupació i el medi ambient.

Que sesàpiga fins al moment, l'única candidatura que hi concorre és la de l'actual secretari general, al capdavant de l'entitat des de 2016. La presentació formal de les candidatures es realitza en el mateix congrés, avalada per les signatures d'almenys el 15% dels delegats. El termini per a presentar-les comença formalment després de la votació de l'informe de gestió, aquest dimarts, i s'estendrà fins que s'acaben els treballs de debat en comissió, la qual cosa suposa que es podran presentar fins al mateix dimecres.

Fins al dijous 20 de maig, l'UGT debatrà i establirà les línies generals de la política sindical per a la pròxima etapa, analitzarà la gestió de l'actual directiva, establirà normes de funcionament i triarà a la nova comissió executiva confederal. Sota el lema REDvolución 6.0, el sindicat es presentarà davant els afiliats i les afiliades amb un canvi d'imatge corporativa i una estructura orgànica més lleugera, després d'haver reduït de sis a tres el nombre de federacions sectorials.

El congrés se celebra amb sis mesos de retard respecte a la data inicialment prevista (novembre de 2020) a causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia, que van obligar a posposar la convocatòria.

Durant el congrés, les comissions de treball desenvoluparan aspectes com la millora de la qualitat de l'ocupació i la recuperació de drets, amb propostes com ara implantar la setmana laboral de 32 hores o ampliar els drets laborals a les noves formes de treball. També hi tindran protagonisme els debats sobre l'aposta per una economia més sostenible, la lluita contra la pobresa, l'accés a l'habitatge, la millora del sistema de protecció social o unes pensions públiques garantides, així com canvis en matèria d'igualtat, migracions i medi ambient.

A la jornada d'inauguració d'aquest dimarts assistiran entre d'altres l'alcalde de València, Joan Ribó; el president de la CEOE, Antonio Garamendi; el secretari general de CCOO, Unai Sordo; el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz. Per a dimecres es preveu la intervenció del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Per la seua banda el cap del Consell, Ximo Puig, pronunciarà un discurs en l'acte de clausura de dijous. 

També et pot interessar

stats