El govern espanyol llança un pla de xoc contra l’atur juvenil

El president Sánchez anuncia a València un pla de xoc per a formar i contractar més d’un milió de joves en els pròxims tres anys

El president del govern, a l'esquerra, saluda al cap del Consell en presència del secretari general d'UGT en la seua arribada al congrés de la UGT a València
El president del govern espanyol, a l'esquerra, saluda el cap del Consell en presència del secretari general de la UGT en la seua arribada al congrés de la UGT a València / Manuel Bruque (Efe)

El govern central posarà en marxa un pla de xoc per a reduir la desocupació juvenil, que permetrà la formació i la contractació de més d’un milió de joves en els pròxims tres anys, segons ha anunciat el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, aquest dimecres a València. Comptarà amb una inversió de 1.365 milions d’euros.

Durant la seua intervenció en el 43 congrés de la UGT, que se celebra a València, Sánchez ha detallat que el pla comptarà amb diferents partides, una d’elles, de 600 milions d'euros, la gestionaran les comunitats autònomes per a finançar contractes formatius per a menors de 30 anys.

A més, dins d’aquesta ofensiva contra l’atur juvenil, es destinaran 755 milions d’euros per a l'ocupació jove en àmbits de futur, com ara la transició ecològica o la innovació digital.

El president del govern també ha avançat que es renovarà el sistema de garantia juvenil, que facilita oportunitats d'ocupació i formació a menors de 25 anys desocupats, amb una dotació de 3.000 milions del fons europeu fins a 2027.

El govern impulsarà també el programa Investigo, que fomenta la investigació i la tecnologia, i vol retindre talent perquè "aquests talents es queden i que el nostre país aprofite els seus valuosos coneixements", segons ha puntualitzat Sánchez. 

Aquest pla, segons ha explicat el president de l’executiu espanyol, suposa una "inversió d'importants dimensions per a fer front a un dels grans reptes del nostre mercat de treball". 

Rebuig als ERO de les grans empreses

D'altra banda, Pedro Sánchez ha rebutjat els expedients de regulació d'ocupació (ERO) anunciats per grans empreses perquè "generen alarma social, incomprensió i traslladen a l'opinió pública que la transformació tecnològica és alguna cosa d'una minoria i no de la majoria, quan és el principal repte i desafiament".

"Aquesta pandèmia deixa guanyadors i perdedors: no podem consentir que sectors que paguen milions en sous als seus executius, que no han deixat de créixer durant la pandèmia, anuncien al mateix temps acomiadaments massius de treballadors", ha emfatitzat en el seu discurs.

Per contra, Sánchez ha promés que el govern treballarà intensament al costat dels sindicats per a evitar els acomiadaments col·lectius en les empreses en les quals "els beneficis no els justifiquen".

També et pot interessar

stats