La directora de l'Aeroport Alacant-Elx preveu un estiu de "recuperació" amb el 90% dels vols del 2019

Laura Navarro confirma les bones perspectives per a juliol i agost, encara que el mercat britànic va un ritme inferior, però també la preocupació a partir d'octubre per la incertesa econòmica

La directora de l'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, Laura Navarro, a 'Les notícies del matí'
La directora de l'Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, Laura Navarro, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La directora de l'Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, Laura Navarro, ha confirmat les bones perspectives de recuperació aquest estiu, però també la preocupació a partir d'octubre per la incertesa econòmica.

Les dades de reserves aèries que deixen els primers dies de juliol, juntament amb les previsions d'arribada de turistes internacionals i el moviment dels nacionals apunten que aquest estiu serà, per fi, "el de la recuperació de la normalitat".

"La connectivitat ja l'hem recuperada i ara el pròxim repte és el nombre de freqüències", ha apuntat la directora de l'Aeroport Alacant-Elx.

Els mesos de maig i juny s'han recuperat el 90% dels vols que va haver-hi el 2019. La previsió és que "juliol i agost siga igual i que l'estiu es mantinga en aquest 90%", ha indicat.

Laura Navarro apunta que han tornat tots els mercats, com el nòrdic, el centreeuropeu, però el britànic, un dels pilars per a l'aeròdrom d'Alacant, va a un ritme inferior, amb un 80% de les connexions. "El mercat britànic està costant una mica més, però s'ha vist al maig i juny les ganes dels britànics de tornar a la Costa Blanca i l'ocupació dels vols és del 90%".

Inici de temporada tensionat amb conflictes laborals

Per a la directora de l'aeroport, la previsió i avançar-se a la recuperació de passatgers ha permés evitar el caos que estem veient en altres aeroports internacionals per falta de personal.

Un altre repte per davant, segons ha dit Navarro, és intentar amortir els efectes que puguen tindre les vagues en algunes companyies com l'anunciada pels treballadors de Ryanair i els possibles efectes de la incertesa econòmica de cara a la tardor.

"És un inici de temporada tensionat i amb conflictes laborals, però l'afecció ha sigut mínima i no hi ha hagut cancel·lacions i sols algun retard". Ara Navarro espera que les negociacions avancen i es resolga el conflicte en Ryanair.

També et pot interessar

stats