Els sindicats de Ryanair anuncien dotze noves jornades de vaga al juliol

Aquestes noves parades, que seran entre els dies 12 i 28, se sumen als sis dies de vaga que ja han fet els tripulants de cabina i que acabaven aquest dissabte

Diverses persones fan cua a la finestreta de la companyia aèria Ryanair
Diverses persones fan cua a la finestreta de la companyia aèria Ryanair / Álex Zea (Europa Press)

Els sindicats de Ryanair han convocat dotze jornades més de vaga per als tripulants de cabina durant el mes de juliol, després dels sis dies d'aturades que han dut a terme i que acabaven aquest dissabte.

En un comunicat remés aquest matí, els sindicats convocants USO i Sitcpla han anunciat noves jornades de vaga per als dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol als deu aeroports espanyols on opera Ryanair: Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Palma.

En declaracions als mitjans, la secretària general d'USO en Ryanair, Lidia Arasanz, ha assegurat que els sindicats "s'han vist obligats" a tornar a convocar noves jornades d'aturada després dels sis dies de vaga que han generat fins ara 200 cancel·lacions i quasi mil retards en tota Espanya.

Així mateix, ha criticat "la impassibilitat de l'empresa per no escoltar els treballadors i estimar-se més deixar milers de passatgers en terra abans que asseure's a negociar un conveni sota la legislació espanyola".

Les dotze noves jornades de vaga seran, igual com les anteriors, de 24 hores i han cridat a secundar-les a tots els treballadors de Ryanair a Espanya.

A més, Arasanz ha instat el Ministeri de Treball que intervinga perquè Ryanair –assegura– està vulnerant el dret a la vaga i li ha demanat que actue contra una empresa "que no acata les sentències judicials, no compleix la llei i utilitza la por, la coacció i l'amenaça amb els treballadors".

Deu cancel·lacions en Ryanair i cinc en EasyJet aquest dissabte

Fins a les 13:00 hores d'aquest dissabte s'han cancel·lat deu vols i hi ha hagut 123 retards, malgrat disposar d'uns serveis mínims del 100%. Aquesta sisena jornada de vaga en Ryanair coincideix amb la segona, d'un total de nou, dels tripulants de cabina de la companyia britànica de baix cost EasyJet, a les quals ha convocat el sindicat USO per als dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol als aeroports de Màlaga, el Prat i Palma.

Per la seua part, en EasyJet s'han produït aquest dissabte cinc cancel·lacions i 52 retards de vols fins a les 13:00 hores.

El secretari general d'USO en EasyJet, Miguel Galán, ha assegurat que la jornada l'està secundant l'àmplia majoria dels tripulants de cabina en totes les bases, especialment a Màlaga, on s'han cancel·lat el 50% dels vols, "malgrat els serveis mínims abusius aplicats".

També et pot interessar

stats