Els tripulants de cabina de Ryanair comencen una vaga de sis dies per a reclamar un conveni col·lectiu

La vaga afectarà els vols dels dies 24, 25, 26 i 30 de juny i l'1 i 2 de juliol

Viatgers pujant en avió de Ryanair a l'aeroport de Manises
Viatgers pujant en avió de Ryanair a l'aeroport de Manises / Ángel Sáez

L’aerolínia Ryanair ha convocat una vaga que comença aquest divendres, 24 de juny, i s’allargarà durant els dies 25, 26 i 30 de juny i l'1 i 2 de juliol. A més, a Bèlgica, la companyia ha decidit cancel·lar tots els vols per als dies 24 i 25 de juny perquè allí no hi haurà serveis mínims. En concret, s'han cancel·lat un total de nou vols diaris des d’aquest país que tenien com a destí diverses ciutats espanyoles, entre altres, Alacant. 

El primer conveni col·lectiu per als tripulants de cabina s'estava negociant des de fa huit mesos amb Sitcpla i USO, únics sindicats triats pels treballadors per a negociar-ne les condicions. Aquest últim, convocant de la vaga a Espanya, demana "que es complisca la legislació espanyola" i que l'empresa sega amb els sindicats a negociar un conveni col·lectiu, atés que Ryanair és l'única companyia internacional a Espanya sense aquest tipus de conveni. 

Dimecres passat, el sindicat va demanar a Ryanair la llista de vols, treballadors adscrits i tripulants designats de guàrdia. Com a resposta, Ryanair els va reexpedir el decret del Ministeri de Serveis Mínims. La secretària general d'USO en Ryanair, Lidia Arasanz, els ha descrit com a "abusius" i al mateix temps ha denunciat l'actitud "passiva" tant del Ministeri com del govern espanyol. 

USO ha denunciat que en aquests moments l'empresa "no ha enviat ni tan sols una carta a cap treballador per a informar-lo que el vol que ha d'operar és un servei mínim".

També et pot interessar

stats