Ryanair retarda cinc vols a Alacant i dos a València per la vaga de tripulants

La jornada de vaga ha provocat a Espanya 28 vols cancel·lats fins a les 13:00 hores i 54 amb retards en les eixides, i 70 en les arribades

Cues a l'aeroport de València per la vaga de Ryanair aquest dijous
Cues a l'aeroport de València per la vaga de Ryanair aquest dijous / À Punt NTC

Atenció si aquest dijous tenen previst volar amb Ryanair perquè els tripulants de cabina de l'aerolínia irlandesa tornen a fer vaga. És el primer dia de mobilitzacions d'aquesta segona fase de la seua protesta per a aconseguir el primer conveni col·lectiu de la companyia.

El cinqué dia de vaga a l'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair ha deixat de moment cinc avions que han eixit amb retard de l'aeroport d'Alacant i dos més des de València.

La jornada de vaga continua amb 28 vols cancel·lats fins a les 13:00 hores, 54 amb retards en les eixides i 70 en les arribades a tot Espanya.

Així ho ha informat aquest dijous el sindicat USO, un dels convocants. El sindicat ha explicat que les cancel·lacions de vols que havien d'operar tripulants de cabina espanyols es deuen al fet que l'aerolínia, malgrat que ha considerat serveis mínims el 100% de les rutes programades per a Espanya, no ha citat tota la tripulació.

En alguns casos, Ryanair els ha suplits amb les guàrdies, "que han tornat a ser abusives" i majors que les d'un dia normal, però no han completat tots els vols, afig USO.

"El sistema de màxim benefici de Ryanair ha provocat cancel·lacions i retards en cadena, i es preveu que, al seu torn, aquests vols ja afectats, amb avions que no han eixit o han eixit tard, causen més retards i cancel·lacions al llarg del dia", diu el sindicat.

Girona és l'única de les 10 bases espanyoles de Ryanair que no ha tingut retards fins al moment.

Vulneració del dret de vaga

Com ja va passar fa sis dies, en la primera fase de la vaga, la companyia ha decidit mantindre el 100% dels vols, tot i que el Ministeri de Transports havia establit uns serveis mínims del 82%.

Sindicats com USO han denunciat aquesta actitud tant de l'empresa com del govern central, que consideren que representa una vulneració del dret de vaga

"Ryanair torna a aplicar els seus propis serveis mínims del 100%, la seua pròpia llei, i obliga a tots els seus tripulants a volar, afectant el seu dret a vaga", ha assenyalat la secretària general d'USO en Ryanair, Lidia Arasanz.

El sindicat ha denunciat que "el govern no fa res, la inspecció de Treball no acudeix a les bases els dies de vaga per a corroborar les irregularitats que comet l'empresa, i tampoc l'Audiència Nacional protegeix el dret constitucional de vaga i a reivindicar els nostres drets".

Així mateix, des del sindicat afigen que l'aerolínia està emetent comunicacions als pilots en què asseguren que totes les tripulacions tenen cartes de serveis mínims, amb el vol detallat que han d'operar i una llista d'altres possibles vols, una cosa "que és totalment il·legal".

Les aturades convocades pels sindicats USO i Sitcpla per als dies 24, 25, 26, 27 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, pretenen obligar Ryanair a tancar el conveni del sector, entre altres objectius.

També et pot interessar

stats