Els sindicats convocants de la vaga inicien accions legals contra Ryanair

Ryanair ha inclòs el 100% dels vols que estaven programats, segons els representants dels treballadors

Avió de l'aerolínia Ryanair
Avió de l'aerolínia Ryanair / À Punt NTC

Els sindicats USO i Sitcpla han iniciat les primeres accions legals contra Ryanair per incomplir la resolució de serveis mínims dictada pel Ministeri de Transports, durant les primeres jornades de vaga dels seus tripulants de cabina (TCP) a Espanya, convocades per a aquest divendres, dissabte i diumenge.

Les organitzacions sindicals han sol·licitat mesures “cautelaríssimes” en la sala social de l'Audiència Nacional, per tal d’impedir que es vulnere el seu dret a vaga davant les tres últimes jornades de mobilitzacions, d'un total de sis, previstes per als dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol.

D'aquesta manera, se sol·licita a l'Audiència Nacional que requerisca a Ryanair i a les agències de contractació Crewlink i Workforce "perquè procedisquen en el termini màxim de 24 hores a fer lliurament, a la sala social i al comité de vaga, del llistat de vols operatius, respectant el decret de mínims durant els dies de vaga i el de treballadors designats per a prestar serveis".

Els sindicats han recordat en un comunicat que Ryanair ha inclòs tots aquells que estaven programats, "i ha resultat una fixació il·legal del 100% de serveis mínims". Com a conseqüència, els tripulants de Ryanair s'han vist obligats a operar-los, sota l'aparença de serveis mínims, per la qual cosa no han pogut exercir efectivament el seu dret a vaga.

USO i Sitcpla també han presentat denúncia en la Direcció Especial d'Inspecció de Treball i Seguretat Social per a fer-lo sabedor de les múltiples irregularitats que l'aerolínia "ha comés amb total impunitat", segons han assegurat.

A la vaga sí que s'han sumat tripulants de Ryanair d'altres països europeus. De fet, la companyia ha cancel·lat tota la seua activitat a Bèlgica, incloent-hi 18 vols amb Espanya, nou aquest divendres i els altres, demà dissabte. A França, la companyia ha cancel·lat sis vols amb Espanya, dos demà i quatre, el diumenge, que afecten Galícia i Balears.

També et pot interessar

stats