La vaga de Ryanair afecta 42 vols amb retards als aeroports de València i Alacant-Elx

USO i Sitcpla, els sindicats que han convocat la vaga, han denunciat que l’aerolínia està vulnerant els drets dels treballadors duent tripulacions d’altres països per a operar a les bases espanyoles

Els pilots de Ryanair inicien cinc jornades de vaga pel tancament de les bases
Passatgers esperen a la cua de l'aeroport / À Punt NTC

Aquest divendres 42 vols han patit retards als aeroports de València i Alacant-Elx, a causa de la cinquena jornada de vaga dels tripulants de cabina de passatgers de Ryanair.

Més concretament, s’han produït 25 retards al de Miguel Hernández i 17 al de Manises. Dels 25 vols retardats a Alacant-Elx, onze eren arribades i catorze eixien de l’aeroport, mentre que dels disset de València, nou hi arribaven i altres huit n'eixien, segons ha informat la Unió Sindical Obrera en un comunicat.

En l’àmbit estatal s’han comptabilitzat un total de 277 retards en els vols fins a les 19:00 hores i hi ha hagut sis cancel·lacions. Aquestes es corresponen als vols de les rutes entre Barcelona i Milà i Romà, anada i tornada, i entre Màlaga i Copenhaguen, també d’anada i tornada.

USO i Sitcpla, els sindicats que han convocat la vaga, han denunciat que l’aerolínia està vulnerant els drets dels treballadors duent tripulacions d’altres països per a operar a les bases espanyoles. Per als sindicats, la companyia Ryanair és l’única que pot desblocar la situació i “els tripulants continuaran reclamant els seus drets”.

Per altra banda, també ha començat la vaga de nou jornades convocada per USO per als tripulants de cabina d’Easyjet a les bases de Barcleona, Màlaga i Palma. Fins a les 19:00 hores s’han cancel·lat nou vols i 54 han eixit amb retard. Des de la mateixa companyia asseguren que s’estan complint amb els serveis mínims exigits pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

També et pot interessar

stats