Les vagues, la inflació i el repunt de la covid compliquen les previsions d'ocupació hotelera

La patronal Hosbec rebaixa les expectatives de superar les dades de juliol malgrat que s'estan aconseguint bones xifres a tot el territori

Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu
Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els hotels valencians viuen un bon estiu, tot i que els nombrosos problemes estan evitant que, de moment, siga millor que el 2019. La patronal hotelera Hosbec ha assegurat en un comunicat que els problemes als aeroports amb vagues, el repunt de la setena onada de la covid que està afectant tot Europa, i, la inflació amb conseqüències sobre l'activitat turística.

"L'inici de la campanya d'estiu s'ha complicat per factors econòmics, sanitaris i logístics que retarden la possibilitat d'igualar l'activitat turística de la prepandèmia", ha resumit Hosbec aquest dilluns en un comunicat.

València, el punt turístic amb més ocupació

València és el destí turístic de la Comunitat Valenciana amb més ocupació, amb el 86,7% durant la segona quinzena del juny passat. Per la seua banda, Benidorm s'acosta al 84% d'ocupació mitjana en la segona quinzena de juny, sis punts menys que en el mateix període de 2019. Castelló, finalment, continua el creixement cap a la temporada alta amb vora el 73% d'ocupació mitjana als hotels.

Les previsions per a la primera quinzena de juliol continuen en el mateix sentit i Hosbec assegura que "queden molts llits per vendre encara", tot i que parla d'optimisme. Benidorm té reservat més del 81% de la capacitat hotelera, la resta de la Costa Blanca el 73,1%, València el 82,6% i Castelló el 68%.

També et pot interessar

stats