El 30% d’espanyols cancel·len les vacances a causa de la inflació

La Comunitat Valenciana rebrà un de cada quatre turistes que passen les vacances dins de l'Estat

Platja de Benidorm
Platja de Benidorm, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les primeres vacances després de les restriccions de la pandèmia arriben marcades pels alts preus i la inflació, que ha obligat a un 57% d’espanyols a acurtar la durada, a un 40% a posposar les vacances i, fins i tot, a un 30% a cancel·lar-les.

El sector turístic valencià, però, espera recuperar les xifres d'abans de la pandèmia amb un 96% de les reserves fetes el 2019, però la imparable pujada dels preus en les darreres setmanes entrebanca la rendibilitat de l'hoteleria i la restauració. 

El 79% d’espanyols que passaran les vacances dins de l’Estat ha escollit principalment els clàssics destins de sol i platja. Un de cada quatre visitarà aquest estiu la Comunitat Valenciana (23%), que se situa en segona posició, per darrere d’Andalusia (31%).

En aquest context, el sector de l’hoteleria espera recuperar part dels ingressos perduts durant la pandèmia. L’increment de preus en aquesta temporada suposa un augment de més del 35% respecte al 2019 en les tarifes dels hotels i apartaments turístics valencians.

També et pot interessar

stats