El Consell impulsa una nova edició del Bo Viatge per estimular el turisme fora de la temporada alta

El programa estarà dotat en huit milions d'euros i es traduirà en més de 20.000 bons turístics, dels quals podran beneficiar-se més de 60.000 persones

Turistes al mirador de Culla
Turistes al mirador de Culla / Alfredo García Barrachina (Cullaturistica)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha detallat aquest dimecres que a partir de dilluns dia 5 de setembre, la Generalitat llança el bo turístic Viatgem per a la temporada de setembre a desembre. Més de 60.000 persones podran beneficiar-se d'aquestes ajudes directes que fomenten el turisme per tot el territori de la Comunitat Valenciana, segons el Consell.

"L'objectiu d'aquesta iniciativa, que contempla destinar huit milions d'euros, és estimular la demanda interna de turisme a partir de setembre per a consolidar l'ús d'aquest sector clau a la Comunitat Valenciana, la qual cosa implica allargar al màxim la temporada donada l'oferta mediambiental, gastronòmica i turística que pot gaudir-se durant tot l'any" ha explicat la Generalitat en un comunicat. I Puig ha emfatitzat que la mesura pretén “consolidar la desestacionalització del turisme, mantindre l'ocupació i contribuir al fet que els ciutadans de la Comunitat Valenciana puguen conéixer millor les seues comarques, impulsant al mateix temps la cohesió territorial”.

El Consell va posar en marxa el Bo Viatge a finals de 2020 per a promoure la recuperació del turisme, un dels sectors més afectats per la pandèmia, i reactivar la demanda de viatges. La iniciativa va ser tot un èxit entre la ciutadania i proporcionava descomptes per a cobrir fins al 70% de la despesa en destinacions valencianes, un màxim de 600 euros. En 2021 va repetir la fórmula, que va tindre molt bona acollida, i la va dotar amb tres milions més de pressupost (15 milions en total).

La Generalitat ha estimat que la iniciativa ha permés que 180.000 persones hagen disfrutat d’un servei turístic des del 2020. Els beneficiaris han fet més de 62.000 reserves des d’aleshores. Per al sector turístic ha suposat una inversió de més de 32 milions.

A principis d'aquest mes d'agost es va anunciar que el programa tindria seguida. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que va destacar que només enguany s’han fet més de 26.000 reserves acollides a aquest sistema de descomptes.

Les reserves, a partir del dilluns 5 de setembre

El Consell també ha anunciat que a partir del dilluns podran començar a fer-se les reserves i des del dia 19 de setembre ja es podrà gaudir dels viatges.

Aquesta és la segona mesura que anuncia el Consell en poc dies adreçada a desestacionalitzar el turisme a la Comunitat Valenciana. El passat 23 d'agost, representants del Consell i de la patronal hotelera Hosbec van acordar una ajuda de cinc milions d'euros per a salvar el programa Imserso la pròxima temporada d'hivern. El 20% dels viatges de l'Imserso a Espanya es concreten a la Comunitat Valenciana. Els empresaris valencians estaven molt descontents amb la decisió del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de congelar les tarifes d'aquest programa de turisme sénior.

També et pot interessar

stats