El bo viatge s'estrena amb 600 peticions per minut

L'allau de sol·licituds ha col·lapsat la plataforma durant vora mitja hora deu minuts després de començar.

El bo viatge s'estrena amb 600 peticions per minut
El bo viatge s'estrena amb 600 peticions per minut

El programa Viatgem CV, que distribueix el bo viatge Comunitat Valenciana, s'ha posat en marxa aquest dimarts amb molt bona acollida entre la ciutadania i més d'un miler de peticions durant la primera hora que ha estat en funcionament. L'allau de sol·licituds ha sigut tan gran -s'han arribat a registrar 600 peticions en un minut- que només deu minuts després del migdia, quan s'activava el termini d'inscripció, la plataforma bonoviajecv.gva.es ha deixat de funcionar. Des de la Generalitat han explicat que el sistema "continua funcionant i de manera gradual s'anirà habilitant l'accés i la tramitació de totes les sol·licituds".

El bo viatge és una iniciativa impulsada per la Generalitat amb l'objectiu d'incentivar la demanda del turisme intern en temporada baixa i pal·liar així les conseqüències econòmiques i socials generades per la Covid-19 sobre el sector. El programa distribueix bons de descompte del 70% per a viatjar per la Comunitat Valenciana, i hi ha 700 empreses adherides que van des d'agències de viatges, hotels, apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs, etc., inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

Es poden beneficiar d'aquestes ajudes les persones físiques que, sent majors d'edat, estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s'inscriguen en el programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar una ajuda per cadascun dels períodes recollits. Caldrà contractar un mínim de dues nits.

Durant la primera hora de funcionament de la plataforma s'han registrat 1.193 persones. Des de Turisme asseguren que els bons no s'han esgotat i es poden sol·licitar fins al pròxim 31 de desembre de 2021, depenent del període de temps en el qual es desitge viatjar. Aquest programa està dotat amb un total de 14,3 milions d'euros.

Moment en què la plataforma ha col·lapsat aquest dimarts

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha demanat paciència a totes aquelles persones que vulguen adquirir l'abonament aquest dimarts. L'elevat volum de peticions pot provocar aturades momentànies en la plataforma que s'aniran solucionant al llarg de la jornada, ha assegurat. Per això, recomana esperar i intentar accedir al llarg del dia.

Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat dues línies telefòniques per a dubtes i consultes sobre Viatgem CV, una d'elles d'atenció al ciutadà (960 992 778) i una segona d'atenció a empreses (960 992 779).

També et pot interessar

stats