Arriba una nova edició del bo viatge: com se sol·licita?

Aquest dilluns a les 10:00 s'obri una nova edició del programa turístic, que per a enguany ha augmentat el pressupost fins als 15 milions d'euros

Vista de Morella, amb el castell de fons
Vista de Morella, amb el castell de fons / Europa Press

La Generalitat posa en marxa aquest dilluns una nova edició del bo viatge, la iniciativa que va impulsar a final de 2020 per a incentivar la demanda del turisme intern en temporada baixa i d'aquesta forma pal·liar les conseqüències econòmiques i socials generades per la covid-19.

Així, gràcies a la bona acollida ciutadana, el Consell ha decidit renovar-lo per al 2022 i les sol·licituds per al primer període poden presentar-se a partir d'aquest dilluns a les 10:00 hores. Per a poder gaudir del bo viatge cal inscriure's seguint aquests passos.

  1. Entrar en la web bonoviajecv22.gva.es i prémer en "sol·licitar cita prèvia". Una vegada dins caldrà introduir les dades personals i s'assignarà un període d'inscripció.
  2. Dins del termini assignat s'haurà de completar el formulari.
  3. Una vegada emplenat el formulari, es rebrà a partir del 10 de gener el codi per a fer la reserva a través d'agències de viatges o allotjaments adherits.
  4. És important recordar que fins que no siga concedida l'ajuda no serà vàlid el bo viatge.

El bo viatge el poden demanar totes les persones majors d'edat i empadronades en algun municipi de la Comunitat Valenciana.

Com a novetat, en aquesta edició l'usuari del bo podrà triar entre accedir a una subvenció de fins al 50% (i fins a 400 euros) en estades de fins a quatre nits, o de cinc nits amb descomptes de fins al 60% del cost i un màxim de 600 euros. Amb aquestes opcions el Consell pretén que es prolonguen les estades.

D'aquesta manera, el bo viatge comptarà per a l'any que ve amb un augment de 3 milions d'euros respecte al del 2021, en total un pressupost de 15 milions d'euros. Des que es va posar en marxa la iniciativa a l'octubre de 2020 s'han adherit 1539 empreses i s'han fet 40.000 reserves a través del programa, que han beneficiat la xarxa turística de localitats com Benimantell, Morella o Finestrat, que són algunes de les deu més sol·licitades.

En l'últim període de sol·licituds, aquest octubre, la plataforma es va col·lapsar en rebre 600 peticions per minut.

També et pot interessar