El bo viatge per a 2022 s'amplia i podrà sol·licitar-se a partir del 20 de desembre

La Generalitat augmenta el pressupost destinat a Turisme l'any vinent a 103,9 milions d'euros

Turistes al mirador de Culla
Turistes al mirador de Culla / Alfredo García Barrachina (Cullaturistica)

El director general de Turisme, Herick Campos, ha anunciat un augment de 3 milions d'euros per al bo viatge 2022, que comptarà amb un pressupost de 15 milions d'euros, i ha avançat que es podrà sol·licitar a partir del 20 de desembre. Campos ha emmarcat aquesta aposta en la necessitat d'avançar en la desestacionalització del sector, després de la bona acollida ciutadana que va tindre la iniciativa que es va posar en marxa l'últim trimestre de 2020.

El bo viatge és una iniciativa que va impulsar la Generalitat l'any passat amb l'objectiu d'incentivar la demanda del turisme intern en temporada baixa i pal·liar així les conseqüències econòmiques i socials generades per la Covid-19 sobre el sector. El programa distribueix bons de descompte del 70% per a viatjar per la Comunitat Valenciana i hi ha 700 empreses adherides, des d'agències de viatges, hotels, apartaments turístics i càmpings a cases rurals, albergs, etc., inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana. La sol·licitud del bo es tramita a través del portal web bonoviajecv.gva.es durant els terminis determinats.

El director general ha remarcat l'increment pressupostari de la partida destinada a turisme en els pressupostos de la Generalitat per a 2022, que aconsegueix 103,9 milions d'euros. En aquesta línia ha destacat les polítiques actives de promoció turística, que aconsegueix un 14,89%, per la qual cosa tindran una consignació pressupostària de 28 milions d'euros.

Campos ha explicat que la Generalitat ha fet costat al sector turístic durant la pandèmia i li ha oferit ajudes directes, a través dels plans Resistir i Resistir Plus, amb la finalitat de suportar els efectes de la crisi econòmica i social generada per la covid. Amb els pressupostos de l'any que ve, assegura, des de Turisme es busca "que les empreses que s'han mantingut, i que han tingut una bona campanya estival, reben el nostre suport en la seua aposta per la promoció de la qualitat i de la sostenibilitat".

Increment del 16% del turisme internacional

Entre els mesos de gener a setembre d'enguany, la Comunitat Valenciana ha registrat l'arribada de 2.612.089 de turistes internacionals, la qual cosa suposa un augment del 16,6% respecte al mateix període de l'any anterior.

En concret, el mes de setembre el nombre de turistes estrangers ha sigut de 641.452, la qual cosa suposa un fort repunt del 246% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Quant a això, el director general de Turisme ha destacat que "les perspectives podrien millorar més en els pròxims mesos a causa de l'avanç de la vacunació, que podria canalitzar-se cap a una demanda més elevada de serveis turístics".

També et pot interessar

stats