Les claus per a gaudir dels 600 euros del bo turístic

El programa Bo Viatge Comunitat Valenciana començarà el 20 d'octubre i està dotat amb 14,3 milions d'euros.

Els detalls del bo turístic
Els detalls del bo turístic / Marta Galindo (À Punt NTC)

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual s'aproven les bases reguladores i es convoquen les ajudes del programa Bo Viatge Comunitat Valenciana. Aquest programa vol incentivar la demanda de serveis turístics interns en temporada baixa i pal·liar així les conseqüències econòmiques i socials generades per la Covid-19 sobre el sector turístic valencià i prolongar l'activitat i l'ocupació.

El programa Bo Viatge Comunitat Valenciana començarà el 20 d'octubre i està dotat amb 14,3 milions d'euros. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que el bo turístic és una aposta “per a potenciar” el primer mercat nacional per a la Comunitat Valenciana, “amb una quota del 62,8% i més de 10 milions de viatges el 2019”.

En el decret es recullen els criteris d'inscripció, els requisits i adhesió dels allotjaments i agències de viatge, els requisits dels serveis turístics objecte de l'ajuda, així com les sol·licituds d'ajuda i la dotació pressupostària.

- En quines dates es pot utilitzar el bo?

Els períodes amb menor demanda turística en què és vàlid el bo turístic són: del 20 d'octubre al 31 de desembre de 2020, de l'1 de gener al 24 de març de 2021, i del 13 d'octubre al 31 de desembre de 2021. Per al primer període, les sol·licituds d'ajuda podran presentar-se ja des del dimarts que ve, 20 d'octubre, a partir del migdia.

- Quin és l'import?

L'import de les ajudes serà del 70% dels serveis turístics objecte de l'ajuda, IVA inclòs, fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

- Qui són els requisits?

Es podran beneficiar d'aquestes ajudes les persones físiques que, sent majors d'edat, estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s'inscriguen en el programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar una ajuda per cadascun dels períodes recollits. Caldrà contractar un mínim de dues nits.

- On s'ha de fer la inscripció?

De dues maneres. Els beneficiaris podran inscriure's en el programa directament de manera telemàtica i a través de l'eina desenvolupada per Turisme Comunitat Valenciana en el web https://bonoviatgecv.gva.es/, o bé a través dels allotjaments turístics o agències de viatges adherits al programa. S'obtindrà un codi que servirà per a fer la reserva de les vacances o l'escapada en un màxim de set dies. La inscripció no és la sol·licitud d'ajuda; per a demanar-la haurà de formalitzar-se una reserva en establiments d'allotjament turístic o agències de viatges adherits en el termini de set dies naturals i, si no es formalitza la reserva en el termini assenyalat, s'anul·larà la inscripció.

- Quin és el pressupost?

Dels 14,3 milions d'ajudes del programa, 4,3 milions corresponen a l'exercici de 2020 i la resta seran de cinc milions per a cadascun dels altres dos períodes de 2021, condicionats a l'existència de crèdit adequat i suficient en la llei de pressupostos de la Generalitat.

També et pot interessar

stats