El bo turístic tindrà una nova edició al setembre

Colomer anuncia l’ampliació d’aquest programa de descomptes, que ha permés més de 62.000 reserves des de fa dos anys

Diversos turistes davant les Torres dels Serrans, a València, aquest Dijous Sant
Diversos turistes davant les Torres dels Serrans, a València, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Bo Viatge, el programa de descomptes de fins 60% en allotjaments o productes turístics de la Comunitat Valenciana, s’amplia i tindrà una nova edició al setembre. Així ho ha confirmat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha destacat que només enguany s’han fet més de 26.000 reserves acollides a aquest sistema de descomptes.

Aquest bo, que va llançar la Generalitat el 2020 per a afavorir la recuperació del sector turístic, un dels més afectats per la crisi de la pandèmia, ha permés que 180.000 persones hagen disfrutat d’un servei turístic des del 2020. Els beneficiaris han fet més de 62.000 reserves des d’aleshores, segons han destacat des de la Generalitat.

Colomer ha justificat l’ampliació del bo turístic en la bona acollida que ha tingut entre la ciutadania, així com entre el miler d’empreses acollides a aquest programa, en el qual la Generalitat ha invertit més de 32 milions d’euros.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha destacat que aquesta ajuda pretén “incidir en l'estímul de la demanda i aconseguir una mitjana anual d'estabilitat i desestacionalització”, dues dels “grans objectius” en el sector.

El secretari autonòmic de Turisme ha apuntat que el sector està recuperant-se i creu que aquest agost “consolidarà xifres que ja són molt raonables” i, per tant, serà un estiu “positiu i molt dinàmic”, ha assenyalat.

Ocupació hotelera per damunt del 82%

Destaca que l'ocupació turística que la Comunitat Valenciana està vivint durant les últimes setmanes apunta al fet que s'està davant “l'any de la consolidació”, amb una previsió d'ocupació hotelera per a aquest mes d'agost se situa prop del 82%, segons dades de Turisme.

Segons l'estudi realitzat per Turisme, la Comunitat Valenciana preveu una ocupació mitjana per als hotels del litoral a l'agost del 81,7%, que suposa un 16% més respecte al mateix mes del passat any. També les previsions per a càmpings, apartaments i allotjaments d'interior són “molt positives”, perquè superen l'ocupació de 2021.

Les millors expectatives, en el litoral castellonenc

Les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen arribar al 84,57%, un 11% més que en l’agost de 2021. Per al litoral de València, la previsió inicial d'ocupació estimada és del 77,37%, la qual cosa suposa un increment de 21,4 punts respecte a l'agost de 2021. A més, per als hotels del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, s'estima una ocupació del 77,84%, una dada que implica 9,1 punts més que en la prevista en l’any passat.

En l’última edició, els usuaris que disfrutaven d’aquest bo podien escollir entre una subvenció de fins al 50% (i fins a 400 euros) en estades de fins a quatre nits, o de cinc nits amb descomptes de fins al 60% del cost i un màxim de 600 euros. 

També et pot interessar

stats