Puig anuncia cinc milions d'euros per a ajudar els hotels valencians a fer possible l'Imserso aquest hivern

Els hotelers valencians, que rebran sis euros per pernoctació, expressen satisfacció per un suport que canvia les previsions turístiques per a aquest hivern

Reunió entre la Generalitat i Hosbec, aquest dimarts
Reunió entre la Generalitat i Hosbec, aquest dimarts / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d'Hisenda, Arcadi España, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han acordat aquest dimarts una ajuda de cinc milions d'euros amb la patronal hotelera Hosbec per a salvar el programa Imserso la pròxima temporada d'hivern. El 20% dels viatges de l'Imserso a Espanya es concreten a la Comunitat Valenciana. Els empresaris valencians estaven molt descontents amb la decisió del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de congelar les tarifes d'aquest programa de turisme sénior.

L'ajuda pactada pel Consell i els hotelers suposarà sis euros per pernoctació a través d'ajudes als hotels que s'acullen al programa, segons ha detallat Puig. El president ha defés que aquesta inversió del Consell resulta "clarament positiva també per al retorn que tindrà" i ha dit que no és sols una ajuda per a les empreses turístiques, sinó per al conjunt de l'economia valenciana.

L'acord ha sigut ben rebut pels empresaris. El president d'Hosbec, Toni Mayor, ha dit que l'Imserso és fonamental per a mantindre el turisme d'hivern a la Comunitat Valenciana. "Són 1,5 milions de pernoctacions que es produeixen en un hivern normal i que estaven en perill. Sense aquesta ajuda es faria quasi impossible que treballàrem i els 60 hotels i les 6.000 habitacions acabarien tancades", ha explicat Mayor per a remarcar la importància del que ha qualificat de "rescat". Ara, la patronal espera un dels millors hiverns per al sector.

Mesura pública modèlica

"Anàvem amb pessimisme i ara estem molt optimistes de cara a tot l'hivern a partir d'octubre", ha emfatitzat. Mayor ha dit que es tracta d'una "mesura pública modèlica" i que el sector confia que pot obrir portes amb el govern estatal i aconseguir un plec de condicions per a l'any que ve millor que l'actual. Els empresaris remarquen que enguany perdrien diners amb els preus marcats des de Madrid per a l'Imserso.

També et pot interessar

stats