Colomer: ''L’Imserso està en un risc evident per falta de sensibilitat''

El sector turístic valencià denuncia que si no es revisa el programa a l’alça "s'estarà condemnant a la ruïna els hotelers"

La Generalitat exigeix que s\'adjudique el programa Imserso \"sense retards\"
Dues persones usuàries de l'Imserso gaudeixen de la platja, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "l’Imserso està en un risc evident per falta de sensibilitat" i sobretot, per la falta de diàleg per a revisar un programa que en els últims anys ha descansat en l'altruisme i les pèrdues del sector.

A més, ha avançat que aquest divendres en el Consell Espanyol de Turisme que se celebrarà a Madrid, tornarà a traslladar el malestar que mostra el sector hoteler valencià; i sol·licitarà diàleg al Ministeri de Drets Socials, responsable d’aquest programa, com ja ha fet reiterades vegades.

Colomer ha fet aquestes declaracions als mitjans presents en la jornada Les dades de l'estiu'22: Tornada a la normalitat que ha albergat Invat.tur a Benidorm, després de preguntar-li per la valoració de la indignació del sector hoteler per l'augment de costos, i la decisió del govern de mantindre el programa de l’Imserso sense la corresponent pujada de preus.

El titular de Turisme afirma que no entén la persistència en "l'error de mantindre un programa d'èxit durant dècades, però que està condemnat al fracàs, si no som capaços d'interpretar i comprendre el món que tenim".

Hosbec demana la dimissió de Belarra

La patronal hotelera Hosbec ha assegurat aquest dimecres que si el programa turístic Imserso no es revisa a l'alça, "s'estarà condemnant a la ruïna els hotelers", al mateix temps que ha denunciat que es considere el sector de "pària" i se'l "margine". Així s’han manifestat en un comunicat que respon a l'anunci de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, en què demana la seua immediata dimissió.

El seu president, Toni Mayor, ha explicat que el preu fixat per l’Imserso i els adjudicataris obliga els hotels espanyols a treballar a un preu net de 22 € per persona i dia, incloent-hi allotjament en pensió completa amb vi i aigua, wifi gratis, calefacció i aire condicionat i tots els serveis de l’hotel. Un preu que els farà perdre diners perquè s’han incrementat els principals costos hotelers: el cost laboral, amb un 4,5% d'increments de salaris firmats la setmana passada; el cost d'alimentació i begudes, amb més d'un 20% d'increment; i el cost energètic amb una pujada del 150%. 

Així, es pregunta per què es poden modificar a l'alça contractes d'obres i serveis per a adequar-los a la realitat econòmica i no s'ha retocat l’Imserso. Sobretot, tenint en compte que Hosbec ja va comunicar al gener la necessitat urgent de posar en marxa un nou plec.

Segons ell no hi ha arguments per a negar l'actualització econòmica del programa perquè els usuaris estan disposats a contribuir amb una major aportació "per a garantir els paràmetres de qualitat i serveis que corresponen a la indústria hotelera espanyola". Per això, afirma que l’Imserso "tindrà cada dia més dificultats per a trobar allotjaments per als més de 800.000 usuaris, cosa que perjudicarà greument tant els majors com els treballadors que haurien d'haver mantingut el seu treball en actiu".

També et pot interessar

stats