L'Imserso convoca 816.029 places per a viatges amb els preus congelats

El programa es desenvoluparà entre octubre i juny i per 269,83 euros poden optar a deu dies en la costa valenciana amb pensió completa i transport

Viatge de l'Imserso en una imatge d'arxiu
Viatge de l'Imserso en una imatge d'arxiu / Efe

L'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) ha convocat 816.029 places per a participar en el Programa de Turisme que es desenvoluparan entre els mesos d'octubre de 2022 i juny de 2023, segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Precisament, els preus han sigut motiu de polèmica per la decisió del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 de congelar les tarifes, la qual cosa va provocar el malestar del sector turístic. La ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, va instar fins i tot Ione Belarra a asseure's amb el sector per a revisar el programa.

El programa ofereix destins de costa peninsular de 8 i 10 dies en les comunitats autònomes de Catalunya, Andalusia, Múrcia i Comunitat Valenciana, a més de les Canàries i les Balears. També hi haurà oferta de turisme d'interior, amb estades de 4, 5 i 6 dies, amb circuits culturals, turisme de naturalesa, capital de província i Ceuta i Melilla.

Participants del programa

Podran participar els pensionistes de viduïtat amb 55 o més anys i els pensionistes o beneficiaris del sistema de Seguretat Social a partir de 65 anys. Així mateix, es podran beneficiar els espanyols d'origen emigrant que hagen retornat a Espanya.

Les persones usuàries podran anar acompanyades pel seu cònjuge o, si escau, per parella de fet o persona amb la qual es constitueix una unió estable i de convivència.

Així mateix, podran anar acompanyats dels fills amb discapacitat, en grau igual o superior al 45%, sempre que viatgen amb els seus pares i s'allotgen en la mateixa habitació.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 27 de juny i finalitzarà el dia 19 de juliol.

Deu dies en la costa valenciana amb pensió completa per 269,83 euros

Quant als preus, les estades de deu dies en zona costanera peninsular serà de 269,83 euros amb transport inclòs i de 235 sense transport. Si és de huit dies, el preu es redueix a 212,96 i 196 respectivament.

Per a les illes, el preu oscil·la entre els 405 euros i els 195,72 en funció de si l'estada és de 10 o 8 dies, si s'inclou o no transport i si el destí és les Canàries o les Balears.

Finalment, el preu per a turisme interior va des dels 272,71 euros per als circuits culturals de sis dies i els 115,98 de l'estada de quatre nits en capitals de província.

En el cas dels viatges amb procedència europea, el preu anirà dels 455,81 euros per als viatges de deu dies a la costa peninsular i les Balears i els 302,51 per a turisme interior.

Aquests preus són en allotjament amb pensió completa, a excepció dels viatges a capitals de província que són en mitja pensió.

També et pot interessar

stats