Maroto s'enfronta a Belarra per millorar els preus del programa de viatges de l'Imserso

Colomer porta al Consell Nacional de Turisme el descontentament per la congelació dels preus i demana una rectificació "per tal de salvar un programa que pot desaparéixer"

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, presideix la reunió del Consell Espanyol de Turisme, aquest divendres, a Madrid
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, presideix la reunió del Consell Espanyol de Turisme, aquest divendres, a Madrid / Fernando Villar (Efe)

La ministra de Turisme, Reyes Maroto, està a favor d'actualitzar i modernitzar el programa de viatges de l'Imserso. Maroto ho ha dit després que la seua companya al govern espanyol, la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, assegurara que el programa es prorrogarà en les condicions actuals. 

La ministra de Turisme ha explicat que està insistint al ministeri de Belarra perquè s'assente a parlar amb el sector turístic per a millorar les condicions de l'oferta.

El preu fixat per l’Imserso i els adjudicataris obliga els hotels espanyols a treballar a un preu net de 22 € per persona i dia, incloent-hi allotjament en pensió completa amb vi i aigua, wifi gratis, calefacció i aire condicionat i tots els serveis de l’hotel.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha portat fins al Consell Nacional de Turisme el seu descontentament per la congelació dels preus de l'Imserso anunciada pel Ministeri de Drets Socials i demana una rectificació conjunta.

Segons ha dit, aquesta rectificació "ha de ser vista com un tema d'estat per tal de salvar un programa que pot desaparéixer si no es milloren les condicions".

Per al secretari autonòmic de Turisme, "el que hi ha és un programa que ens condemna a perdre competitivitat, qualitat i arruïnar el sector turístic valencià".

Iniciativa del PP perquè s'actualitzen els preus aquesta temporada

A les veus crítiques se suma, també, la de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que ha demanat la revisió del preus que s'abona als hotelers del programa de l'Imserso. "Hui registrarem una iniciativa per a instar el govern que s'actualitzen els preus perquè aquesta temporada no siga una temporada perduda", ha dit.

Per al sector de l'hoteleria, l'Imserso ha esdevingut un baló d'oxigen per a desestacionalitzar el turisme. Ara veuen en perill la continuïtat d'aquest programa de vacances perquè, diuen, "no està en consonància amb la nova realitat econòmica".

Des de la patronal hostalera Hosbec han assegurat que la pròrroga de l'Imserso en les condicions actuals suposarà la ruïna per al sector i que molts hotels de la Comunitat Valenciana s'estimaran més tancar a l'hivern.

També et pot interessar

stats