L’Alcora ensordeix amb la Rompuda de l’Hora

Milers de confrares participen en l’atronador colpejament de bombos i tambors, que ha seguit el prop el ministre Marlaska

L'Alcora ha passat del silenci al so més atronador aquest migdia, en la tradicional Rompuda de l'Hora / À Punt NTC

Les dotze del migdia de Divendres Sant. És l’hora més esperada, durant 364 dies, pels amants de la percussió i la Setmana Santa. És l’hora màgica en què té lloc la Rompuda de l’Hora i en què comença l’atronador colpejament de baquetes i maces a la plaça de l’Església de l’Alcora. Un gest simbòlic, que commemora el moment de la mort de Crist, reconegut com a patrimoni de la humanitat per la Unesco, que ha tornat a concentrar milers de persones.

Enguany, el ministre Marlaska ha sigut un dels milers d’assistents a aquest ensordidor acte que organitza la germandat del Crist del Calvari i que ha concentrat més de mil persones amb un sentiment comú: continuar la vinculació entre la Setmana Santa i els tambors.

Els germans Óscar i Jorge Carnicer, impulsors del taller de ceràmica artística L'Alcora, la il·lustre ceràmica, han sigut els encarregats de trencar el silenci quan les campanes de la Torre del Repés han anunciat les dotze del migdia. Els primers tocs dels empresaris alcorins, quatre batecs en ple cor de la plaça Espanya, han donat el tret d'eixida a uns minuts ensordidors.

Entre els assistents, no sols estaven els confrares de la capital de l’Alcalatén, sinó que hi han arribat integrants de les germandats de poblacions veïnes per a complir amb una tradició única al territori: la de fer sonar, a l’uníson, els bombos i tambors.

La Rompuda de l’Hora es va declarar bé d'interés cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana el 2012. Posteriorment, la Unesco va reconéixer el 2018 aquesta tamborada, juntament amb la d’Alzira, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, un reconeixement compartit amb altres municipis d’Aragó, Castella-la Manxa, Múrcia i Andalusia. 

També et pot interessar

stats