L’abraçada de la Morquera de Crevillent: una tradició contagiada de pares a fills

L’encontre de la Mare de Déu dels Dolors i el Natzaré, que dona la benedicció al poble, concentra milers d’espectadors, molts d’ells induïts per la tradició familiar

Encontre entre el Natzaré i la Dolorosa en la Morquera de Crevillent
Encontre entre el Natzaré i la Dolorosa en la Morquera de Crevillent / À Punt NTC

Crevillent ha matinat aquest Divendres Sant per a no perdre’s un dels moments més emotius de la seua Setmana Santa: l’abraç de la Morquera, el tradicional encontre entre la Mare de Déu dels Dolors i el Natzaré i en què, a més, el poble en rep la benedicció. Més enllà del fervor, per a Crevillent és el moment de retrobar-se amb una tradició que s’hereta de pares a fills.

“És una emoció molt gran, que vius des de menut, t’inculquen la tradició i és un sentiment indescriptible. És un sentiment de pertinença que comença a créixer des de menut. El meu iaio ja era de la confraria, després ma mare i ma tia, i ara jo, que és un orgull per a mi portar el Crist”, apuntava Javier Pérez, un dels portants del Natzaré.

Seguint de prop aquest encontre estava Amparo Hurtado, a qui el seu marit, natural de Crevillent, li va contagiar l’emotivitat d’aquest acte. Enguany, 46 anys després de viure en aquest municipi del Baix Vinalopó, Amparo s’ha alçat a les quatre de la matinada per a acudir fins a l’església i acompanyar el Natzaré a eixir del temple. Abans, ha sigut una de les encarregades de vestir-lo. “És molt emocionant”, remarcava.

L’emoció la viuen grans i menuts, com admetia Lola Galbany. Per a aquesta xiqueta, era la primera vegada que acudia a presenciar aquesta emblemàtica abraçada entre les dues talles de Benlliure. Tot i la seua joventut, afirmava que li agrada molt el que ha viscut per primera vegada, i que hi ha volgut acudir perquè el seu avi participava en aquest acte tan emotiu.

El Natzaré és una de les talles més apreciades de la Setmana Santa Crevillentina. Feta per Benlliure, compta amb la peculiaritat de tindre un braç articulat, cosa que permet que es moga quan saluda la Mare de Déu dels Dolors en la pujada al calvari.

Per al poble de Crevillent, la benedicció del Natzaré és un dels moments més esperats de la seua Setmana Santa, declarada festa d’interés turístic internacional el 2011. 

També et pot interessar

stats