El Sant Sopar fa el millor dosser d’Alzira

El muntatge, que compta amb una cascada d’aigua, un elaborat treginat i diferents altures, ha guanyat la 60a edició d’un concurs que premia una tradició única

El muntatge del Sant Sopar s'ha convertit en el millor de la Setmana Santa d'enguany
El muntatge del Sant Sopar s'ha convertit en el millor de la Setmana Santa d'enguany / À Punt NTC

Només entrar, la cova de Sedecies, amb aigua real, rep el visitant. En travessar-la, es topa amb l’escena que inicia la Setmana Santa: l'últim sopar que va compartir Crist amb els deixebles. Disposats al voltant de la taula, davant d'una imponent arcada on es colen les branques de la vegetació natural, el visitant es topa amb les talles. La impressió de tindre-les prop, no sempre possible en un dosser, la llum tènue, impedeix al visitant, en un primer moment, apreciar l’elaborat treginat, observar els dos nivells del dosser o la suposada conversa amistosa que comparteixen els dos deixebles que li queden ben prop.

Aquest cúmul de sensacions ha seduït el jurat del concurs de dossers de la Setmana Santa d’Alzira i la confraria del Sant Sopar s’ha convertit en la guanyadora de la 60a edició del concurs, seguida de l’arxiconfraria de la Soletat i l’arxiconfraria del Natzaré. El muntatge ideat per al Sant Sopar deixa paralitzats molts visitants que, desitjosos d'apreciar el gran treball que hi ha en l'escenografia, es detenen a analitzar cada detall.

La germandat del Sant Sopar ha complit, amb nota, la tradició més identitària de la Setmana Santa d’Alzira, una festa declarada d’interés turístic nacional des de fa 35 anys, i ha vist compensat el treball que, durant mesos, ha permés recrear l'habitatge on estan les tretze figures del pas.

En fer-se públic el veredicte del jurat dels dossers, aquest dimecres de matinada, el Sant Sopar rep el seu segon premi: milers de visites. L’originalitat, la laboriositat o la disposició atípica de les figures són, sense dubte, alguns dels aspectes que han agradat al jurat, que no ho ha tingut fàcil per a decantar-se per un dels dossers d'Alzira, que any rere any aconsegueixen sorprendre.

El templet de la capella que ha recreat l’arxiconfraria de la Soletat, amb què el visitant pot retrobar-se a escassos centímetres; o els carrers del nucli antic d’Alzira, per on avança el Natzaré sota la mirada de la Mare de Déu del Sufragi, són els altres dos muntatges que han fet pòdium en aquesta peculiar tradició de la Setmana Santa d’Alzira.

No obstant això, a més d’aquests dossers, els visitants en tenen a l’abast una quinzena més, que estaran oberts fins ben entrada la matinada d’aquest divendres, i en cadascun dels quals trobaran un trosset d’aquesta tradició única al nostre territori. 

També et pot interessar

stats