Ix a la venda 'Camilo Forever', un àlbum amb deu cançons inèdites del cantant alcoià

Es tracta de “la retrospectiva més completa" de l’artista, formada per un llibre de 200 pàgines i quatre discs

'Camilo Forever', un àlbum pòstum amb deu cançons inèdites de Camilo Sesto / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de novembre 2022 - 17:56 Actualitzat: 20 de novembre 2022 - 16:54

Sony Music publica aquest divendres l’àlbum Camilo Forever, presentat com "la retrospectiva més completa" de Camilo Sesto i integrada, entre altres atractius, per déu cançons completament inèdites trobades entre les seues cintes. 

Com a exemple "Pobre mundo", gravada mentre preparava l'àlbum Agenda de baile (1986), o "Te quiero así", que l'artista va fer per al disc Empezando el día (1980) i que es va llançar fa ja dos anys com a primer tast d'aquest recopilatori.

L’àlbum en l'edició de luxe tindrà un llibre de 200 pàgines i quatre discs, els dos primers dedicats als quaranta senzills oficials en el mateix ordre cronològic en què els va llançar de la mà d'Ariola i Sony.

Els discos tres i quatre, per contra, oferiran quaranta-dos temes més amb els citats deu talls inèdits, a més de cares B, rareses, curiositats i versions en altres idiomes.

Entre aquests últims està Perdóname (demo), primera encarnació d'un dels seus temes més populars, una mica més curta i sòbria en instrumentació i amb un tempo més àgil.

Nascut a Alcoi el 1946, Camilo Sesto va morir el 8 de setembre de 2019 als setanta-dos anys a causa d'una complicació renal. En vida es va convertir en un dels autors i intèrprets espanyols més valorats, especialment en els anys 70, quan va ser capaç de vendre tretze milions d'àlbums a l'any i va liderar les llistes de vendes als dos costats de l'Atlàntic.

De fet, va ser el primer cantant espanyol que va aconseguir el disc de platí, va registrar més de 340 obres i va publicar quaranta àlbums amb els quals va aconseguir cinquanta números 1 en diferents països.

Entre les seues fites professionals destaca la gran aposta que va fer en 1975 quan va arriscar la seua fortuna personal per a portar a Espanya la seua adaptació de l'òpera rock Jesucristo Superestar a pesar de l'entrebanc de la censura. 

També et pot interessar

stats