Camilo Sesto en l'arxiu d'RTVV: "El meu cor és d'Alcoi... i sempre ho serà"

Així parlava l'any 1991 l'alcoià més internacional quan va visitar els platós de Canal 9, on va concedir una entrevista i va actuar en un programa que presentava Inés Ballester

Camilo sesto actua en Canal 9 l'any 1991 / Arxiu RTVV
À Punt
Mayte Aparisi @apunt_media
16 de setembre 2022 - 08:01 Actualitzat: 15 de setembre 2023 - 12:54

Un 16 de setembre, però de l'any 1946 va nàixer a Alcoi Camilo Sesto. Tal dia com aquest dissabte el cantant alcoià celebraria els 77 anys, però l'artista ens va deixar el 2019, quan en tenia 73. L'any 1991 Camilo Sesto va estar al plató de Canal 9 per a presentar el seu últim disc. S'anomenava A voluntad del cielo i el programa era Inés de nit, que presentava la valenciana Inés Ballester. Rescatem de l'arxiu de RTVV alguns dels moments més destacats de la seua intervenció.

Aquella nit va interpretar la cançó "El meu cor és d'Alcoi". La lletra deia: "Jo vaig nàixer, per sort, en la terra que vull... i em voldrà fins a la mort...", "sempre porte en la sang a la meua terreta...". "Raïmet de pastor, romer, pebrella i timó... tot és part de mi". "Les meues arrels sempre han estat ben fortes, ben agarrades a la terra... a Alcoi".

El programa Inés de nit, a més a més, va descobrir curiositats com que la lletra de la cançó "Amor amar" pertanyia a Lucía Bosé. Preguntat per la seua relació amb la família Bosé, el cantant va contestar que "sempre han sigut amics meus". Així s'emocionava el públic al plató, quan l'artista responia a Inés Ballester cantant.

Un moment de l'entrevista a Camilo Sesto
Un moment de l'entrevista a Camilo Sesto / Arxiu RTVV

El cantant, durant l'entrevista, reivindicava les lletres de les seues cançons dedicades a l'amor. En aquest sentit, deia: "clar que cante a l'amor, perquè en aquest món el que més ens fa falta és l'amor, però no dir-ho… portar-lo a terme. Sembrar i arreplegar el fruit".

Durant l'entrevista també reconeixia que es va retirar per a poder assumir la paternitat. Ell volia ser un pare responsable i veure créixer el seu fill. Preguntat per què deia que només tindria un fill, Camilo Sesto contestava que tindre un fill li generava "tanta barbaritat" d'entusiasme i sentiments que "dos fills m'estressarien, amb un estic massa bé". I el seu desig —va dir— era que algun dia, quan tots pogueren veure el seu fill, pensaren que son pare ho havia fet bé.

L'artista va parlar en el programa de com va aconseguir la pàtria potestat per l'acord arribat amb la mare, la mexicana Lourdes Ornelas —a qui va conéixer per ser membre del seu club de fans. En Inés de nit també va desmentir haver patit sida.

Camilo Sesto era cantautor. Els seus gèneres eren la balada romàntica, el pop i el rock. També va exercir de productor musical, de fet l'any 1975 va produir a Espanya l'òpera rock Jesucristo Superstar, en què va protagonitzar el paper de Jesús. Aquella interpretació el va catapultar a la fama internacional.

Amb una activitat constant i continuada durant dues dècades, les dels anys 70 i 80, va aconseguir arribar al punt més alt. El seu èxit li va permetre vendre més de 2,5 milions de còpies per tot el món, amb les més de 40 produccions discogràfiques. Va ser compositor i intèrpret de cançons eternes: "Vivir así es morir de amor" o "Algo de mí" el van convertir en icona de la música llatina.

Eternes les cançons, etern Camilo Sesto

I si eternes són algunes de les seues cançons, també ho és l'artista. De fet, sorprén que en l'actualitat continua impactant els que no han tingut l'oportunitat d'escoltar-lo mai. 

Parlem des de youtubers fins a professors i professores de música o estudiants. Qualsevol que ha escoltat mai, per exemple, la seua actuació amb la cançó "Oración del Huerto" o "Getsemaní" queda bocabadat. Es tracta d'un dels temes principals del musical Jesucristo Superstar.

Va ser compositor i intèrpret de cançons eternes. Cançons com "Vivir así es morir de amor" o "Algo de mí" el van convertir en icona de la música llatina.

Fa ara sols dos anys, el 2021, l'internauta Arturo Samoyedo (@ffdeke) -a un fil de Twitter- va reunir a tot un grup de youtubers i professors de cant per un únic fet: les seues divertides i curioses reaccions quan escoltaven l'artista per primera vegada. Tots ells en veure l'interpretació de "La Oración del Huerto" —part del musical Jesucristo Superstar-— mostraven rostres d'incredulitat, sorpresa, satisfacció i plaer. Ací reproduïm alguns d'aquells moments que van ser arreplegats per Samoyedo en la xarxa social.

En aquesta ocasió l'estatunidenc que l'escolta s'emociona: 

El rostre d'aquesta parella de músics brasilers parla per si mateix:

Ací podem veure com s'emociona un youtuber:

Ací Camilo Sesto aconsegueix altre "uau!" a l'altre costat de l'Atlàntic

També et pot interessar

stats