Escola Valenciana premia l'editora Rosa Serrano, la Fundació FULL i un col·legi de Cocentaina

L’entitat lliurarà els guardons Intentant la llibertat al novembre per a reconéixer el treball que han fet els tres guardonats en favor de la nostra llengua

L'escriptora Rosa Serrano en el programa d'À Punt 'Plaer de ma vida'
L'escriptora Rosa Serrano en el programa d'À Punt 'Plaer de ma vida' / À Punt

L’escriptora i editora Rosa Serrano, impulsora de l’escola Gavina, un centre capdavanter en l’ensenyament en valencià; la Fundació FULL, que promociona el llibre i la lectura en valencià, I el col·legi Bosco de Cocentaina són les persones i entitats distingides enguany per Escola Valenciana. Aquesta entitat lliurarà el pròxim 18 de novembre els premis Intentant la llibertat en la tradicional Nit d’Escola Valenciana, que enguany se celebrarà a Cocentaina.

La distinció a la Trajectòria Individual recau enguany en Rosa Serrano, escriptora de narrativa infantil, traductora i editora, que ha estat durant més de vint anys al capdavant de Tàndem, editorial que ha publicat bona part de la producció d’Enric Valor. A més del seu treball en el camp de l’escriptura i l’edició, Rosa Serrano va ser una de les fundadores de l’escola Gavina, un centre pioner en l’educació en valencià i on Serrano va exercir com a mestra. En l’àmbit associatiu, també Rosa Serrano ha presidit l’Associació d’Editors Valencians.

Pel que fa al premi d’Escola Valenciana per l’Ús social del valencià, recau en la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL). Fundada el 2013, aquesta fundació treballa pel desenvolupament del Pla Valencià de Foment de la Lectura i impulsa iniciatives, com la Plaça del llibre en valencià, que acullen diversos municipis o el Baba Kamo, perquè la lectura i el valencià siguen elements de desenvolupament i progrés personal i social.

Amb la Fundació pel Llibre i la Lectura i Rosa Serrano, Escola Valenciana lliurarà un tercer guardó anual a l’Escola Bosco de Cocentaina pels seus projectes vinculats a la promoció del valencià.

En la vetlada del dia 18 de novembre a Cocentaina, en la qual actuarà Andreu Valor, cantautor natural de la capital del Comtat, també es presentarà la imatge, el lema i els municipis que acolliran les trobades d’escoles en valencià del 2024

També et pot interessar

stats