Gandia acull la primera Plaça del Llibre

Tindrà lloc del 27 al 30 de maig i hi participaran més de 15 editorials i 3 llibreries locals

Presentació de la Plaça del Llibre en Gandia (València)
Presentació de la Plaça del Llibre a Gandia / Ajuntament de Gandia

Gandia celebrarà per primera vegada la Plaça del Llibre, del 27 al 30 de maig, amb una oferta que inclou més de 40 activitats relacionades amb la literatura escrita en valencià. El públic podrà gaudir de presentacions, tallers i tertúlies literàries a la plaça del Rei Jaume I, on participaran més de 15 editorials i 3 llibreries de la localitat: Ambra Llibres, Llibreria Ferrer i Gavina Llibres. També hi haurà una alternativa virtual amb accés online a les llibreries.

En l’oferta cultural figuren propostes per als més xicotets, com tallers infantils i sessions de contacontes. També hi ha programades presentacions i tertúlies destinades al públic juvenil i en la programació per a adults destaquen les presentacions d'autors com Jordi Colonques o Ferran Garcia-Oliver; un club de lectura sobre L'infinit dins d'un jonc, d'Irene Vallejo; un showcooking; i un homenatge a Llorenç Giménez.

Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, una de les promotores de l'acte, ha subratllat que l'objectiu és “vertebrar el territori valencià mitjançant la producció editorial i literària". La presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a la Comunitat Valenciana, Teresa Pascual, ha remarcat que d’aquesta manera Gandia s’uneix a València, Castelló i Alacant com una de les "capitals literàries", amb una de les principals celebracions de la literatura escrita en valencià. 

Per la seua part Manuel Prieto, regidor de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques, ha incidit que la celebració del festival a Gandia suposa la consolidació d'aquesta localitat com a punt de referència del mercat editorial i de la lectura en valencià. "Ja hem tornat a la presencialitat i, a pesar que l'any passat no va poder ser, enguany celebrarem la Plaça ajustant-nos en les mesures necessàries per a garantir una cultura segura".

Finalment, Rosa Codoñer, cap de servei del Llibre i Biblioteques, ha explicat que aquesta activitat s'emmarca en el Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura i ha celebrat que siga una iniciativa que "s'expandeix cada vegada més".

També et pot interessar

stats